Moestuinvlog 26: Bouillon, rundertong en kroketten maken!

Een zwaar onderschat stukje vlees: rundertong. Onbekend maakt onbemind maar wil je waar voor je geld, bestel dan een rundertong van de grasgevoerde runderen van Oer de Wiel. In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar […]

Moestuinvlog 25: Appels oogsten en allerlei zelfgekweekte groenten bereiden en eten!

Nederlanders eten veel rijst. Eind 2018 kwam het breed in het nieuws: “Kinderen krijgen teveel van het schadelijke arsenicum binnen door rijst”. Best vreemd eigenlijk dat wij Nederlanders zoveel rijst eten terwijl en veel lokale en voedzamere alternatieven zijn. In de moestuinvlog van Aletta komt een van de alternatieven voorbij. Een tweede, lokale alternatief voor […]

Moestuinvlog 24: Pastinaak oogsten, mosterd maken en vega maaltijden van eigen kweek

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Moestuinvlog 23: Risotto met groenten van eigen kweek en zelfgemaakte pasta pesto

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Moestuinvlog 22: Hazelnootschuimtaart met wildpluknootjes en aardappelpreisoep van eigen kweek

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

De omslag kwam toen ik zelf ging zuivelen

Het verhaal van Streekboeren Jolanda en Martin, en met name de passie waarmee ze over hun biologisch melkveebedrijf in Winsum spraken, inspireerde mij enorm vorige week. In onze reeks over biologische versus gangbare landbouw had ik het idee om de ene week een biologische Streekboer uit een bepaalde productgroep uit te nodigen en een week later een […]

whatsapp knop