Een zwaar onderschat stukje vlees: rundertong. Onbekend maakt onbemind maar wil je waar voor je geld, bestel dan een rundertong van de grasgevoerde runderen van Oer de Wiel. In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar […]
Wat gek dat we hier niet bij stilstaan… Hoeveel steeds meer mensen de overstap maken naar een veganistisch dieet, eet nog steeds de meerderheid van de bevolking dagelijks een ei 🥚, kaas 🧀 of zuivel 🥛. Dat zuivel en vlees 🥛🥩 aan elkaar verbonden zijn daar denkt bijna niemand bij na. En dat is gek! Voor […]
Nederlanders eten veel rijst. Eind 2018 kwam het breed in het nieuws: “Kinderen krijgen teveel van het schadelijke arsenicum binnen door rijst”. Best vreemd eigenlijk dat wij Nederlanders zoveel rijst eten terwijl en veel lokale en voedzamere alternatieven zijn. In de moestuinvlog van Aletta komt een van de alternatieven voorbij. Een tweede, lokale alternatief voor […]
Het was de week van het #boerenprotest. 2200 trekkers stonden op het Malieveld in Den Haag om een statement te maken: wij laten niet met ons sollen. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Het is niet fair om boeren – hardwerkende mensen die dag in dag uit zwoegen om voedsel voor de wereld te […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Deze week hebben we een gastcolumn van Streekboerklant Agnes Ferwerda in de nieuwsbrief. Toevalligerwijs kwam ik een tijdje terug op haar de webshop terecht. De producten die daar op stonden, vond ik zo leuk bij De Streekboer passen dat ik besloot eens contact op te nemen. Nu blijkt dat Agnes haar eigen planten- en moestuinvoeding maakt uit […]
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]
Het verhaal van Streekboeren Jolanda en Martin, en met name de passie waarmee ze over hun biologisch melkveebedrijf in Winsum spraken, inspireerde mij enorm vorige week. In onze reeks over biologische versus gangbare landbouw had ik het idee om de ene week een biologische Streekboer uit een bepaalde productgroep uit te nodigen en een week later een […]