De vraag en het Antwoord: Hoe werkt de samenwerking tussen de Streekboer en de nieuwe winkels?

Scherm­afbeelding  Om ..

Hoe werkt de samenwerking tussen De Streekboer en de toekomstige nieuwe winkels van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden, Groningen en Assen eigenlijk precies? Goede vraag, die we graag beantwoorden! (Spoiler: Wij weten het ook nog niet helemaal. ;-)) Uiteraard gaan de winkels meehelpen om het hogere doel waar te maken dat De Streekboer heeft: Een […]

De vraag en het antwoord: Wat is er zo bijzonder aan WaddenMax?

streekboerrestaurant

Het Streekboer-restaurant is terug van weggeweest! Echt te leuk dat Mieke Frijters van WaddenMax zelf komt vertellen over hun bedrijf en de producten. Chefkok van de avond is Kendall Wood van Kendall’s cakes en catering. Kendall werkt als chef al veel met de producten van WaddenMax. Sterker nog, ze heeft de schoonvader van Mieke (Dat […]

De vraag en het antwoord: Waarom verkopen wij bruine eieren?

Kippies

Een oud-collega van mijn Brabantse geboortegrond reageert op een socialmedia-post die ik schreef over de eieren die je los van de tray kunt kopen in de nu nog tijdelijke winkel in Leeuwarden. Ik dacht eerst: “Oh leuk, een oud-collega is geïnteresseerd of we ook naar Brabant komen met de winkels.” (Helaas nog niet, eerst Noord-Nederland […]

Koken met Streekboerfans: Oesterzwamrecepten van Wander

Totaal toevallig loop ik Wander van Fryslan Fungies tegen het lijf. Nou ja, totaal toevallig? Zal wel meevallen, want we bewegen ons beide in een duurzame en circulaire bubbel. Dus dan kom je elkaar wel eens spontaan tegen. We hadden het even over hoe het loopt met de verkoop van de gedroogde oesterzwammen. Ze zijn […]

Video: Waar en waarom koop jij lokale boodschappen? Online!

‘Ik wil wel bij de lokale boeren mijn boodschappen doen maar hoe?’ Wij horen de vraag nog steeds heel vaak. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. In een drieluik nemen we er drie onder de loep. In de laatste video van de reeks: Bestel je streekproducten online en laat ze thuisbezorgen. We gaan op bezoek bij […]

Koken met Streekboerfans: Italiaanse tempeh blokjes

Scherm­afbeelding  Om ..

Ik weet dat Alessandra Italiaanse roots heeft. Dus toen ik zag dat ze de tempeh van NL-soja uit Emmeloord bij haar bestelling had zitten, vroeg ik haar wat ze ermee gaat maken. Ik hoopte al op een mooie Italiaanse variant, en die had ze uiteraard.   Maar wat is tempeh eigenlijk? Tempeh is een gefermenteerd […]

De vraag en het antwoord: Wat ga je dan nu doen Monique

Zichtbahrjouwdagelijksekost

Waarom ga je uit loondienst, Monique? Maar blijf je toch wel samenwerken met De Streekboer? En komen er echt fysieke winkels? Is dat financieel wel haalbaar?’ Ze vuurt al deze vragen op mij af terwijl ze met argusogen kijkt, en tegelijkertijd zit er iets in haar blik van: ‘Maar wat zou het GE-WEL-DIG zijn!’ Die […]

whatsapp knop