Bestellen met 20% korting? Word lid of log in als lid

Lokaal: jouw dorp, jouw provincie of Nederland?

potjezwartemosterd

Het thema van de blog van deze week is lokaal. Waarom? Omdat we een belangrijke wijziging in de website hebben doorgevoerd. Daarover meer in deze blog! Wat is lokaal? Het is waarschijnlijk de vraag waar wij als oprichters de meeste discussie over gehad hebben. We heten De Streekboer en brengen lokale producten rechtstreeks van de […]

Moestuinvlog: Sinterklaaskoken, spruitjes, stoofpeertjes en kruidnoten

Aletta

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Het brood wordt ‘duur’ betaald + recept voor geen-kneed-brood

Bdbbcaec

Brood: mijn boegbeeld van voedseltransitie Ik moet jullie bekennen: vrij lang heb ik brood uit de supermarkt gegeten. Toen we De Streekboer net hadden opgericht, stapte ik al snel over op het kopen van groente en vlees bij mijn eigen bedrijf. Ook zuivel volgde maar het brood bleef achter. Brood was relatief gezien duur. Een […]

Moestuinvlog: Flammkuchen en soep met uien uit eigen moestuin

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Eten uit het seizoen: pompoen! 🎃 + recept

Wow, wat was ik blij met mijn bestelling van afgelopen week. Met trots deel ik dan ook deze foto. Als ik mensen uitleg waarom ik De Streekboer begonnen ben, vertel ik altijd dat ik erin geloof dat boodschappen doen bij lokale boeren niet alleen gezonder en duurzamer is maar dat je er oprecht gelukkiger van wordt. Voor […]

Moestuinvlog: worteltaart en brood bakken

Aletta

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Bio is belangrijk

Vorige week heeft Jaap Frerichs van Varkens van de Kempenaer uitgelegd waarom hij bewust niet voor bio-certificering kiest. Voordat we duiken in de verschillen en de reden om wel of niet biologisch groenten 🥦🍅🍆 te telen, laten we Bertha en Douwe van Kelstein aan het woord. Zij hebben een biologische veehouderij. Waarom hebben ze hiervoor gekozen? Ik ben benieuwd! […]

Bio is niet het belangrijkste

Wereldvoedselweek en de herfstvakantie zijn voorbij, het wordt kouder buiten en we kruipen weer meer naar binnen toe. De tijd van gezellig bij de open haard zitten en samen koken is weer begonnen. Tijd voor mij om de reeks biologisch/niet-biologisch weer op te pakken. De komende twee weken pakken we het onderdeel ‘vlees’ 🥓🥩🍖 bij de […]