Spitskool: het is zo’n groente die sommigen met liefde bereiden, terwijl veel anderen er niet goed raad mee weten. En toch zit hij deze week in de boxen! Geen paniek: we delen een persoonlijk favoriet recept dat altijd in de smaak valt én heel eenvoudig te maken is. Dat wordt smullen! We zijn daarnaast heel […]
Vorige week brachten we een bezoek aan Beusichem, waar het biologische fruitteeltbedrijf Lindegaard van Wemke en Jacqueline huist. Wat meteen opviel, was hoe schoon, overzichtelijk en strak georganiseerd alles is. Terwijl wij er rondliepen, werden de appels zorgvuldig gesorteerd, een deel van de oogst lag al gekoeld, en een groot deel was inmiddels al verkocht. […]
We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zover: het citrusseizoen is losgebarsten! Al vijf generaties lang verzorgt de familie Antelo uit Sagunto, Valencia, met passie hun citrusboomgaard. Vandaag de dag staan Javier, Gonzalo en Guillermo aan het roer. Hun filosofie is simpel: niet de eerste willen zijn met mandarijnen op de […]
In de Streekboerbox en combitas van deze week vind je vers geplukte boerenkool van Jan Pieter van It Griene Strân uit Workum. Onze tip: bewaar de boerenkool niet te lang. Heb je de komende dagen geen zin in stamppot? Was de boerenkool, laat ‘m goed uitlekken en vries hem in. Boerenkool kan namelijk prima tegen […]
De wintertijd staat voor de deur. Dit betekent dat de biologische kastelers overschakelen van de zomer- naar de winterproducten. Helaas is het dus gedaan met de komkommers en tomaten uit Nederland, die komen vanaf nu per vrachtwagen uit Italië of Spanje. Dat betekent echter niet dat de Nederlandse tuinders die telen in kassen vanaf nu […]
We hebben belangrijk nieuws! De Streekboer richt zich vanaf nu volledig op biologische pakketten en thuisbezorging in heel Nederland. Wat verandert er? De webshop biedt biologische pakketten met groente en fruit, aangevuld met eieren en aardappels aan. Je kunt deze wekelijks bestellen of een abonnement op een pakket nemen. Alle bestellingen worden rechtstreeks bij jou […]
Deze week een recept van Rineke om gevulde paprika’s te maken. Lekker als voor- of bijgerecht, of zelfs als hoofdgerecht. Ingrediënten Gevulde Paprika Rode paprika’s volkoren quinoa Evt. linzen (of flinke hand doperwten/bonen) (zongedroogde) tomaatjes, fijngesneden pitloze olijven in kleine ringen harde groenten (wortel, biet, koolrabi etc.) knoflook rood uitje (en als die er niet […]
Deze week een recept van Rineke om zelf burgers te maken. Ingrediënten Basis Burgers harde groente (bijvoorbeeld de koolrabi) of paddenstoelen (zoals Oesterzwammen) belegen kaas (of verkruimelde geitenkaasblokjes) speltvlokken peper en zout naar smaak eventueel 1 teen fijngesneden knoflook volkorenmeel (hier voor spelt gekozen) Verse of gedroogde kruiden of specerijen naar smaak gedroogde zeewier/zeesla (zeker […]
Zoveel planten van De Bascule, welke kies je? Wij helpen je een handje met de keuzewijzer. Kun je daarna bestellen.









