We hebben een podcast opgenomen bij Bioschuur in Meeden, de leverancier van onze heerlijke biologische eieren. Wist je dat een biologisch eidooier minder donker van kleur is dan een dat van een scharrelei? De reden is ook wel vrij bizar, we behandelen het in de podcast. Heb je ooit gehoord van een erwtjestrein? Ook daar […]
Column eerder verschenen in de Noordelijke wekelijkse huis-aan-huis bladen Als ik iets moeilijk vind bij De Streekboer, dan is het om te zien dat hardwerkende, duurzame boeren keihard worden tegengewerkt. Kleine boeren worden gedupeerd door overheidsfalen en staan compleet machteloos. Dit is het verhaal van Streekboerin Doetie. Sinds de verhuizing van haar geitenbedrijf van Jubbega […]
Recept: Wilde Wad Oesters Chefkok Laura de Grave ging langs bij Jan en Barbara om zelf oesters te rapen en ze heerlijk te bereiden. Uiteraard kun je oesters ook gewoon zo opeten. Barbara eet ze zelf het liefste met koriander, munt en hete olie. Wat heb je ervoor nodig? 6 oesters Korianderblad, circa 20 gram […]
Artikel gemaakt en geplaatst door Economic Board Groningen Volgens de Food100 is Sandra Ronde van der Laan één van de 100 belangrijkste voedselveranderaars in Nederland. Met haar bedrijf De Streekboer zet ze zich in voor het veranderen van het voedsellandschap in Noord-Nederland. Dat doet ze krat voor krat door de producten van ruim 50 boeren rechtstreeks te leveren […]
Het is november. Dit betekent dat de vruchtgewassen uit de Nederlandse koude kassen langzaamaan op beginnen te raken. Tomaten, courgettes, komkommers, aubergines; als we het nog willen eten dan moet het nu uit Spanje komen. Hierbij reist (nee, (woord)grapje, rijst natuurlijk) voor ons de vraag; houden we dit nog in de webshop of niet? Deels […]
Dhana’s Chocolate is ontstaan uit een passie voor gezonde en bewuste voeding. Danielle, de oprichtster, kreeg tijdens een reis in 2012 het idee om verantwoorde, maar ook heerlijk smakende chocolade te maken. Wat haar creaties bijzonder maakt, is dat ze volledig biologisch, plantaardig en vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel zijn. Met cacao van […]
Een stuk uit 2019 maar nog net zo actueel (onderaan het recept). Wow, wat was ik blij met mijn bestelling van afgelopen week. Met trots deel ik dan ook deze foto. Als ik mensen uitleg waarom ik De Streekboer begonnen ben, vertel ik altijd dat ik erin geloof dat boodschappen doen bij lokale boeren niet alleen gezonder […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Maak de spruitjes schoon. Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in blokjes, circa de helft […]
Een keukenprinses ben ik niet. Maar één recept maak ik graag. Ik kan het alleen nooit onthouden. Ik heb het van een vriendin met wie ik een tijdje een huis deelde. Ik hoef haar maar te appen om te vragen: ‘Wil jij dat recept nog eens doorsturen van die pompoen?’ Ze weet dan gelijk welk […]