Ons verhaal

De weg van boer naar ons bord moet lokaler, eerlijker en leuker. Daar zet De Streekboer zich voor in. Bij De Streekboer bestel je jouw boodschappen rechtstreeks bij de lokale boer. Je hoeft echter niet langs alle boeren te rijden om je boodschappenmandje met groente, fruit, zuivel, brood en, eventueel, vlees te vullen. Wij zorgen ervoor dat je alle producten op één plek kan afhalen of, nog eenvoudiger, we bezorgen de producten voor je thuis.

Sandra Ronde – van der Laan – oprichter De Streekboer

 Webres “Lokaal eten is gezonder en eerlijker voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom is het mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Het geluksgevoel dat ik ervaar als al die verse producten, rechtstreeks van het land op mijn bord liggen; dat gun ik iedereen! Vandaar dat ik in 2015 De Streekboer heb opgericht. Door middel van De Streekboer wordt het voor iedereen mogelijk op een gemakkelijke manier allerlei producten van jouw lokale boeren te kopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en jij de lekkerste producten. Probeer het ook eens en proef het geluk.”

 

Tien Geboden voor Goed Voedsel

Onze missie hebben we weergegeven in de Tien Geboden voor Goed Voedsel. Bij alles wat we doen, houden we vast aan deze principes.

 1. Goed voedsel moet voor iedereen toegankelijk zijn. Voedsel is een basisrecht. Daarom moet het voor iedereen toegankelijk zijn. Of je nu in de stad of op het platteland woont, in een Opel of in een Mercedes rijdt, een student van 23 of een oma met vier kleinkinderen bent.
 2. Goed voedsel heeft een eerlijke prijs. Voedsel moet betaalbaar zijn. Maar wel alleen wanneer niemand uitgeknepen wordt. De boer moet een goede prijs krijgen voor zijn product. Een prijs waarvan hij zelf een boterham voor zijn gezin kan smeren en een prijs waardoor hij op een manier kan produceren die het landschap om ons heen en onze planeet over vijftig jaar leefbaar houdt.
 3. Goed voedsel is lekker. Niet te vergeten: ons eten moet ook gewoon erg smakelijk zijn. Pure producten: dat proef je.
 4. Bij goed voedsel krijgt de boer een gezicht. De boer is zijn eigen keurmerk. De boer krijgt de vrijheid terug zelf keuzes te maken omdat hij de keuzes direct uit kan leggen aan de consument.
 5. Bij goed voedsel weet de consument wat hij/zij eet. Voedsel is vers en het is bekend wat er in voedsel zit. Je weet wat je eet en dat hetgeen wat je eet gezond is.
 6. Bij goed voedsel draait het niet om winst- maar om impactmaximalisatie. Het doel is niet om met de verkoop van lokaal voedsel zoveel mogelijk geld binnen te halen. Met De Streekboer moeten zoveel mogelijk mensen toegang krijgen tot een gezond voedselsysteem. Geld is een middel niet het doel.
 7. Goed voedsel komt tot stand door middel van samenwerking. Wij geloven in samenwerking. Boeren, consumenten, De Streekboer en andere voedselinitiatieven: om impact te creëren moeten we samen de mouwen opstropen.
 8. Goed voedsel is geproduceerd met respect voor de natuur. Er is geen toekomst als er niet wordt samengewerkt met de natuur. Het mag niet zo zijn dat de natuur de prijs van goedkoop voedsel betaalt. Een gezond voedselsysteem werkt samen in plaats van tegen de natuur.
 9. Bij goed voedsel heeft lokale impact wereldwijde impact. Wat lokaal wordt bereikt moet ook goed zijn voor mensen aan de andere kant van de wereld. Wat wij hier doen, heeft positieve invloed op het voedselsysteem en de natuur elders.
 10. Geloven is kunnen. Wij geloven erin dat we samen een eerlijk voedselsysteem neer kunnen zetten. Omdat we hierin geloven en tot op het bot gedreven zijn, kunnen we dit ook en gaan we het doen.

Dit is onze missie.

Wil je meer weten over onze boeren? Dat kan!

 1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om wekelijkse de mooiste verhalen over onze lokale boeren in jouw mailbox te ontvangen.
 2. Luister naar de Keuken van Groningen podcast. Daarin spreken Streekboer oprichter Sandra Ronde en Bernd Kruyt met vele lokale boeren.
 3. Lees alle achtergrondverhalen op onze website

Bonustip: Start met het doen van jouw lokale boodschappen op destreekboer.nl