Veel gestelde vragen

Waarom deden we dit ook al weer?

Nederland is rijk. Heel rijk. Nog nooit hebben we zoveel welvaart gekend als vandaag de dag. We kunnen meer kopen dan onze grootouders ooit hadden durven dromen. Toch zijn wij ergens ook jaloers op onze grootouders. Niet op hun relatieve armoede. Maar wel op hun bestedingspatroon. Geld en aandacht ging naar voedsel. Gewoon goed voedsel. Men kocht bij de slager, melkboer en kruidenier om de hoek en kookte met pure, smaakvolle ingrediënten zonder onnodige toevoeging. De boer kon met tien koeien het dorp voorzien van voedsel, zijn eigen broek ophouden en goed voor zijn dieren (en het milieu, maar dat realiseerde hij zich toen nog niet) zorgen. Voedsel was aandacht, liefde en cultuur. Genoeg nostalgie. Feit is dat het voedselsysteem van ons, en dat van onze kinderen, momenteel allesbehalve duurzaam en toekomstbesteding is. De Streekboer brengt hier verandering in.

Ik wil geen lid worden, kan ik dan nog wel bestellen?

Wil je wel bestellen maar geen lid worden? Dat kan. We willen echter wel dat iedereen een eerlijke prijs krijgt voor geleverd werk: boer, consument en De Streekboer. Als je lid wordt, krijgt De Streekboer een vergoeding voor de diensten die we leveren in de vorm van het maandelijkse lidmaatschap. Word je geen lid, dan betaal je geen maandelijks bedrag maar een opslag een over de prijzen van de boer, zodat wij alsnog onze kosten kunnen dekken.

Kan ik ook lid worden als ik niet in jullie regio woon?

Graag! Hoe meer steunende leden we hebben hoe sneller we ons doel kunnen verwezenlijken en ervoor kunnen zorgen dat we ook bij jou in de buurt actief worden. Je kunt ons eenmalig ondersteunen door een gift te doen of maandelijks als steunend lid bijdragen aan het verwezenlijken van de missie.

Leuk een lidmaatschap, maar voor mij kan dat niet uit! Waarom zou ik dan toch lid worden?

Omdat we jouw steun ook nodig hebben om goede boeren bestaansrecht te geven! Met jouw steun komen we weer een stap dichterbij onze missie: een goed en duurzaam voedselsysteem voor iedereen!

Kan ik de producten ook bij de boer afhalen?

Jazeker kan dat! De meeste boeren hebben minimaal eenmaal per jaar open dag en laten consumenten graag hun bedrijf zien. Bij sommige kun je ook eigen producten op het erf kopen. Sommige boeren zijn ook Streekboer afhaalpunt, kijk maar een bij Streekboer verzamel- en afhaalpunten.

Is De Streekboer vergelijkbaar met HelloFresh?

HelloFresh en de Streekboer zorgen er allebei voor dat je online voedsel kunt bestellen. Daarmee houden de overeenkomsten tussen HelloFresh en de Streekboer ook op. De Streekboer levert uitsluitend producten uit Noord-Nederland. Daarnaast bepaalt de boer bij de Streekboer zijn eigen prijs. Op die manier garanderen we dat de boeren niet worden uitgeknepen en dus zich volledig kunnen richten op het aanbieden van producten die gezond zijn voor mens, dier en milieu.

Is er ook een opzegtermijn?

Je kunt het lidmaatschap zelf 24 uur per dag opzeggen. Het lidmaatschap wordt per eerstvolgende maand opgezegd.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?
Wij willen je nergens tot verplichten. Daarom is het lidmaatschap gemakkelijk opzegbaar. Stuur een mailtje naar info@destreekboer.nl met je gegevens en we verwerken je lidmaatschap zo spoedig mogelijk.
Wat doen jullie met het lidmaatschapsgeld?

Met het lidmaatschapsgeld gaan we werken aan een afzetmarkt voor goede, lokale boeren zodat zij bestaansrecht krijgen, wij goed voedsel en de hele wereld een beter voedselsysteem.

Rekenen jullie ook verzendkosten?

De Streekboer rekent geen verzendkosten voor leden die afhalen op een afhaalpunt. Ben je geen lid, dan betaal je een handlings fee van €5,95.

Doen jullie ook aan thuisbezorging?

De Streekboer breidt zijn thuisbezorging steeds verder uit. Momenteel bezorgen we op de donderdag in de driehoek Leek – Assen – Groningen (m.u.v. de stad Groningen). In de stad Groningen bezorgen we thuis op de vrijdag. Bezorgen kost €5,- en is gratis vanaf €35,- of in combinatie met een Streekboer groentetas of maaltijdbox. We werken met eigen, vaste bezorgers. Wens je bijvoorbeeld dat je boodschappen altijd op een vaste plek worden neergezet? Geef dit dan door in het opmerkingenveld dan houdt de bezorger hier rekening mee.

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons via info@destreekboer.nl.