Heb jij ook zo’n zin in aankomende week? Ik wel! Afgelopen week hadden we helaas eens géén record aantal bestellingen. Het wordt tijd daar deze week maar eens wat aan te doen, vind je niet 😉. Deze week is afhaalpunt Burgum voor het eerst geopend en start er van alles in Groningen stad. Woon je in Hoogkerk, Reitdiep of in de buurt van de Friesestraatweg, dan kun je vanaf deze week bij ons afhaalpunt bij Geitenhouderij Ter Veen terecht. Woon je juist aan de andere kant van de stad – bijvoorbeeld in Meerstad – probeer dan eens onze thuisbezorging per fietskoerier uit! Meer weten? Zie hier.

Ontmoet Monique!

Vanaf volgende week zullen Monique en ik om de beurt onze visie op een beter, gezonder, lokaler en mooier voedselsysteem verkondigen in deze blog. Dit gaan we doen door brieven aan elkaar te schrijven. Hierin belichten we onderwerpen en reageren we op elkaar. Waarom we hiervoor kiezen? Omdat we allebei van schrijven houden, we graag zoveel mogelijk mensen willen meenemen in het verhaal van lokaal voedsel én we er van overtuigd zijn dat onze verschillende invalshoeken een interessante aanvulling bieden op hetgeen de nieuwsbrief reeds is. Voordat we aftrappen deze week een interview met Monique om haar alvast wat beter te leren kennen.

Eerst wat algemene gegevens:
Naam : Monique van Etten-Uithof
Leeftijd : 46 jaar
Woonplaats : Sint Annaparochie
Burgerlijke staat : Geregistreerd partnerschap, trotse stiefmoeder van een jongen van 18 en een dochter van 16

Ronny & Monique Uithof
Monique en haar partner Ronny

Wat doe je in het dagelijks leven?
Samen met mijn partner Ronny run ik de winkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden. Een winkel waar je lokale en duurzame boodschappen doet.

Wat is je levensmotto?
Mijn levensmotto lijkt soms een open deur. Het is: Pluk de Dag. Dit motto gaat al heel lang met mij mee. Toen mijn eerste man Robert nog leefde hadden wij een blog waarop we onze vrienden en bekenden op de hoogte hielden en dat heette www.wijplukkendedag.nl. We hadden bewust gekozen voor de actieve vorm van pluk de dag omdat wij vonden dat je zelf kunt zorgen om de wereld een beetje mooier te kleuren zodat de dag plukken een logisch gevolg is. Het is dus zeker geen open deur maar meer een actieve levenshouding van mij geworden.

Wat drijft jou om elke dag met lokaal voedsel bezig te zijn?
Ik heb het al een beetje verteld. Omdat Robert ziek was werd het belang van gezond eten elke dag helderder. En ook dat ons eten helemaal niet meer zo vitaal is als we zouden willen. Ook Ronny’s eerste vrouw Sonja is overleden nadat ze lange tijd ziek is geweest. Hij heeft dus diezelfde ervaring. Daarnaast heeft hij nog een andere persoonlijke drijfveer; zijn ouders hadden een kleine kruidenierswinkel die in de jaren 60 moest sluiten onder meer vanwege de opkomst van de grote supermarkten. Hoe mooi zou het zijn als het ons weer lukt om op hedendaagse wijze het kruideniersschap weer nieuwe leven in blazen? Het lijkt ons heel mooi maar het is ook van belang dat we weer van dichtbij ons eten kunnen en gaan kopen!

Waar ga je ons de komende tijd in de nieuwsbrieven (hopelijk) mee verrassen?
Ik kijk enorm uit naar wat er de komende tijd ontstaat als ik samen met Sandra ga schrijven over lokaal eten en alles wat daar mee te maken heeft. Ik hou ervan om de vragen die in de winkel gesteld worden uit te pluizen en te verwerken in onze nieuwsbrieven. Ik hou er ook van de vaak prachtige verhalen die in de winkel ontstaan te vertellen. Natuurlijk altijd met respect voor privacy, maar er zijn zo vaak grappige, toevallige of zelfs ontroerende situaties die er echt om vragen in een verhaal gegoten en (door)verteld te worden.

Dankjewel Monique voor je mooie verhaal. Ik kijk uit naar volgende week én naar een hele mooie samenwerking!

Hartelijke groet,
Sandra


WebsitehomepagefotosandraHoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Een reactie op “Wij gaan samenwerken! Ontmoet Monique

  1. Pingback: Om te huilen – De Streekboer | Lokaal van boeren in Friesland & Groningen

Geef een reactie

whatsapp knop