Deze week een kort verhaal, waarom leg ik zo uit. Als eerste moet ik echter mijn verbazing van de week met jullie delen! Op de donderdagochtend heb ik ook mijn standaard ochtendrondje om producten van boeren op te halen. Zo ook het brood van Bakkerij van Esch 🍞🍞. Aangekomen met mijn busje stond er ineens 6x zoveel brood als normaal klaar! Wat gaaf dat je massaal brood besteld hebt naar aanleiding van mijn post van vorige week over de noodzaak van goed brood eten! Wat vond je er van? Laat het me weten!

Graag deel ik nog wel even wat broodtips…

Zoals vorige week geschetst in de nieuwsbrief is het brood dat wij verkopen anders dan massabroden. Het belangrijkste om te weten is dat, doordat er geen broodverbeteraar in zit, het brood sneller uitdroogt: zoals het eigenlijk ‘hoort dus’ en niet zoals de 10 jaar oude McDonalds burger die kort terug viral ging omdat hij naar tien jaar nog niet was vergaan.

Tips

– Denk er goed om om het brood direct te consumeren of om het in stukken in te vriezen
– Wil je dat de binnenkant van het brood minder snel uitdroogt? Koop dan een ongesneden brood!
– Brood bewaren? Warm brood blijft – buiten de vriezer – het langste goed in papier of een broodzak, in de vriezer droogt een brood minder snel uit in plastic.

X

Geen langer verhaal

Hier houd ik het even bij voor deze week. Ik zou ingaan op wat voor ons lokaal is maar dat verschuif ik – bij uitzondering – naar volgende week. Nog nooit heb ik in een week tijd zo vaak bedden verschoond. Mijn zoontje gooit aanhoudend al zijn eten er uit en heeft mij nachtenlang wakker gehouden. Nu zijn we dat wel gewend, maar als je zelf ook nog eens ziek bent, dan wordt het er niet beter op, ga je elke dag tegelijkertijd met de kinderen op bed en houd je geen creatief brein over. Vandaar dat ik het er hier even bij laat voor deze week. Dank voor jullie begrip. Volgende week weer een langer verhaal!

 

Hartelijke groet,
Sandra Ronde – van der Laan
Oprichter De Streekboer

Sandra


Hoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Geef een reactie

whatsapp knop