Moestuinvlog 22: Hazelnootschuimtaart met wildpluknootjes en aardappelpreisoep van eigen kweek

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

De omslag kwam toen ik zelf ging zuivelen

Het verhaal van Streekboeren Jolanda en Martin, en met name de passie waarmee ze over hun biologisch melkveebedrijf in Winsum spraken, inspireerde mij enorm vorige week. In onze reeks over biologische versus gangbare landbouw had ik het idee om de ene week een biologische Streekboer uit een bepaalde productgroep uit te nodigen en een week later een […]

Moestuinvlog 21: Lasagne van eigen kweek en een hele kip met onze eigen aardappeltjes

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Daarom ben ik bio!

Deze week vervolgen we onze reeks over bio versus niet-bio. Een paar weken terug riepen we jullie op om jullie vragen over waarom biologisch of niet biologisch te produceren met ons te delen. Vandaag delen Streekboeren Martin en Jolanda van Kaasboerderij Kleikracht uit Winsum 🧀 waarom zij ervoor kiezen om gecertificeerd biologisch te leveren. Onderaan deze nieuwsbrief vind je […]

whatsapp knop