Koken met Streekboerfans: Oesterzwamrecepten van Wander

Totaal toevallig loop ik Wander van Fryslan Fungies tegen het lijf. Nou ja, totaal toevallig? Zal wel meevallen, want we bewegen ons beide in een duurzame en circulaire bubbel. Dus dan kom je elkaar wel eens spontaan tegen. We hadden het even over hoe het loopt met de verkoop van de gedroogde oesterzwammen. Ze zijn […]

Video: Waar en waarom koop jij lokale boodschappen? Online!

‘Ik wil wel bij de lokale boeren mijn boodschappen doen maar hoe?’ Wij horen de vraag nog steeds heel vaak. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden. In een drieluik nemen we er drie onder de loep. In de laatste video van de reeks: Bestel je streekproducten online en laat ze thuisbezorgen. We gaan op bezoek bij […]

Koken met Streekboerfans: Italiaanse tempeh blokjes

Scherm­afbeelding  Om ..

Ik weet dat Alessandra Italiaanse roots heeft. Dus toen ik zag dat ze de tempeh van NL-soja uit Emmeloord bij haar bestelling had zitten, vroeg ik haar wat ze ermee gaat maken. Ik hoopte al op een mooie Italiaanse variant, en die had ze uiteraard.   Maar wat is tempeh eigenlijk? Tempeh is een gefermenteerd […]

De vraag en het antwoord: Wat ga je dan nu doen Monique

Zichtbahrjouwdagelijksekost

Waarom ga je uit loondienst, Monique? Maar blijf je toch wel samenwerken met De Streekboer? En komen er echt fysieke winkels? Is dat financieel wel haalbaar?’ Ze vuurt al deze vragen op mij af terwijl ze met argusogen kijkt, en tegelijkertijd zit er iets in haar blik van: ‘Maar wat zou het GE-WEL-DIG zijn!’ Die […]

Koken met Streekboerfans: Marieke’s Mosterdsoep

..

Marieke viste het potje mosterd uit haar boodschappenkrat en zei teleurgesteld dat het niet het juiste potje was. ‘Ik heb altijd die van Abrahams. Want ik wil per se de mosterd gemaakt van mosterdzaad van eigen bodem.’   Dit soort bewuste klanten hebben we graag! En vol trots konden wij zeggen dat, na het jammerlijke […]

De vraag en het antwoord: Wat is er met de oude vertrouwde mosterd gebeurd?

Mosterdillustratie

Wat is er gebeurd met de oude vertrouwde mosterd? Ik heb die speciaal gekozen omdat ik weet dat het een van de weinige, of misschien wel de enige, is met mosterdzaad van eigen bodem. Is het alternatief dat ik nu krijg wel vergelijkbaar? Deze klant, die ons ook gelijk voorziet van een fijn recept, is […]

De Nieuwe Kruidenier: Oer de Wiel Veenwouden

Annie En Nynke Oer De Wiel Feanwalden()

Vorig jaar schreven we een verhaal over Oer de Wiel. Daar klopten toen een paar details niet aan. Doordat Nynke net weer moeder werd in die tijd bleven de verbeteringen even liggen, maar door een hele mooie ontwikkeling op het bedrijf is het nu hoog tijd het stuk te herschrijven! Ik laat bewust het eerste […]

Koken met Streekboerfans: Testament van de ziel

Img

Van Theda kreeg ik onderstaand recept en verhaal. Ze had er donderdag al helemaal plezier in, een ik daardoor ook, toen ze op het afhaalpunt haar boodschappen ophaalde. Ze had zo iets leuks bedacht voor de boekbespreking met haar lokale een duurzame boodschappen! Boeken en eten Theda heeft een boekenclub. Om de beurt koken ze […]

whatsapp knop