Rineke’s recept: Boerenkool tahin crackers uit de droogoven

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Was de boerenkool goed en laat het water goed uitlekken in een vergiet. Blender ook de wat minder […]

Rineke’s recept: Stamppot boerenkool op mediterrane wijze

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. “Een beetje van onszelf en een beetje van de Italianen” Bereiding Aardappelen en groenten schillen en koken, de […]

Bij de Boer: Groentepakketten. Afzetgarantie voor onze boeren

Tuinder

Geschreven door: Sandra Afzetgarantie is het mooiste wat wij onze lokale boeren – en daarmee onszelf – kunnen bieden. Verschillende keren hebben wij in het verleden acties opgezet om groenten die opeens geen afzetkanaal meer hadden te redden. Denk hierbij aan de pukkelpompoenenactie, de gouden bloemkolenactie en de snelle spinazieactie. Afgelopen zomer luidden twee van onze boeren ook weer de noodklok […]

Rineke’s recept: Afrikaanse pompoensoep

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in […]

Bij de Boer: Lokale rijst – ofwel: Naakte gerst uit Westerwolde

Gerst

Geschreven door: Sandra Zonder omwegen reist een rijstkorrel 8000 kilometer voordat het op ons bord belandt. Hoe tof is het dat je het aantal voedselkilometers van een maaltijd al heel simpel met een factor 100 kunt verkleinen? In het mooie Westerwolde in het Zuidoosten van de provincie Groningen wordt naakte gerst verbouwd. Naakte gerst is […]

Rineke’s recept: Regenboog ‘nasi’ van gerst

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Tenzij je een voorraadje in de diepvries hebt, begin je een dag van tevoren met het weken […]

Rineke’s recept: Haver Plaatkoek met groente/kruiden boost

Haverplaatkoek

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding De boerenkool (of andere kool/bladgroente) heel fijn snijden: des te fijner, des te lekkerder. Alle ingrediënten goed […]

Rineke’s recept: Appelkoek zonder toegevoegde suikers

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Was de appels goed, maar schil ze niet (dat is niet nodig als ze tenminste biologisch zijn). […]

whatsapp knop