Tineke wappert met een papiertje: Mag je hebben, is een recept, maar wel in ruil voor die leuke kaartjes waar jouw eigen recept opstaat. Ze trekt het papiertje plagend weer in als ik niet gelijk kan oversteken.

Want welke kaartje bedoelt ze? We hebben er inmiddels heel veel gemaakt. 🤔

‘Er was er eentje die je in de vorm van een recept had geschreven maar dat was eigenlijk de uitleg over de coöperatie, weet je dan nog welke ik bedoel? Want ik nodig regelmatig buren uit om mee te eten, dan vind ik het wel leuk om juist dát recept mee te geven. Snap je?

En dan weet ik het weer! Ik heb hem speciaal voor Tineke (en alle anderen die het leuk vinden om dat op haar manier te doen) opnieuw gemaakt. We laten ze afdrukken. Laat mij dus weten of jij ook een stapeltje wilt ontvangen? Dan weet ik hoeveel ik er moet laten maken.

‘Maar dan wil ik nu je recept natuurlijk, want ik ga weer kosten noch moeite besparen om jou die kaartjes te leveren.’ 😅

En dat kreeg ik gelukkig:

Recept: Pasta pesto

Tagliatelle

Ik had andijvie en champignons in de groentetas, waar ik een lekker maaltje van heb gemaakt voor twee personen. Maar je kunt alles ook los kopen hoor! Ik had de boekweit tagliatelle, maar die zie ik niet op de website. Ik koos voor de boekweit in verband met de gluten die daarin ontbreken. Maar de oer-spelt is ook goed voor mij omdat het een andere soort gluten is waarop ik best goed reageer. Dat is voor iedereen persoonlijk.

Ingrediënten

 

 

Bereidingswijze

 

 • Voorbereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons/oesterzwammen in plakjes.
  • Snijd de krop andijvie in reepjes.

   

 • Kook de tagliatelle:

  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de tagliatelle toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot het al dente is.
  • Giet af en zet opzij.

   

 • Bak de groenten:

  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak tot het zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de knoflook toe en bak kort tot het geurig is, pas op dat het niet verbrandt.
  • Voeg de champignons/oesterzwammen toe en bak tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.
  • Voeg de gesneden andijvie toe en bak tot het net geslonken is.

   

 • Toevoegen van pesto:

  • Voeg de eetlepel pesto toe aan de groenten en meng goed, zodat de pesto gelijkmatig verdeeld is.

   

 • Combineer de pasta met de groenten:

  • Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de pan met groenten en meng goed, zodat de pasta goed bedekt is met de groenten en pesto.
  • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

   

 • Serveer:

  • Verdeel de pasta pesto over borden.
  • Strooi wat geraspte kaas over elke portie.
  • Serveer direct en geniet van je heerlijke zelfgemaakte pasta pesto met een vleugje lente!

   

Geef een reactie

whatsapp knop