Hoe werkt de samenwerking tussen De Streekboer en de toekomstige nieuwe winkels van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden, Groningen en Assen eigenlijk precies?

Goede vraag, die we graag beantwoorden! (Spoiler: Wij weten het ook nog niet helemaal. ;-))

Uiteraard gaan de winkels meehelpen om het hogere doel waar te maken dat De Streekboer heeft:

Een eerlijkere, gezondere én leukere voedselketen creëren.

De winkels gaan sowieso voor een groot deel inkopen via De Streekboer. Dat regelen we achter de schermen op zo’n manier dat de omzet gemaakt of afgehaald in een winkel eerlijk verdeeld wordt. Daar hoef je als klant dus niet over na te denken. Je doet je boodschappen in de winkel of in de webwinkel. Hiermee zorg je zowel voor een gezonde coöperatie als een gezonde webwinkel en bovendien zorg je voor meer lokale afzet voor onze boeren. Want nu hebben we nog geen 300 klanten per stad. Dus dat moet dus veel beter kunnen, denken wij!

Als het ons samen lukt om in elke Noordelijke hoofdstad, dus in Leeuwarden, Groningen en Assen, elk 300 mede-winkel-eigenaren/vaste klanten te vinden, dan hebben we een hele mooie stevige basis gelegd vanuit de steden. Dan wordt het in de rest van de drie provincies ook allemaal weer net wat makkelijker om te bedienen.

Hoe we dat precies administratief gaan doen, weten wij dus ook nog niet. En dat is niet omdat we naïef zijn en wel zien. Nee hoor, dat we dat nu nog niet tot drie cijfers achter de komma hebben vastgelegd, is omdat er meerdere wegen naar Rome leiden om die verdeelsleutel goed te maken.

Tegen de tijd dat er een winkel is, zal duidelijk worden welke weg de beste is. Alle scenario’s zijn uitgerekend. Die 300 mede-eigenaren die tevens vaste klant zijn, zijn niet zo maar een getal. Na heel wat uurtjes rekenen en onderzoek doen of het realistische getallen zijn, wisten we dat we hiermee uit de voeten kunnen.

Dus woon jij in of dichtbij Leeuwarden, Groningen (stad) of Assen? Laat ons dan weten of je wilt investeren in het idee:

  • Dat kan in geld: word mede-eigenaar.
  • Dat kan in tijd: word vrijwilliger.
  • Of als klant en doe er je boodschappen.
  • Of maak een combinatie van de bovenstaande opties. 😉

Lees zeker ook de Veel gestelde vragen nog eens na als je nieuwsgierig bent naar de details.

Scherm­afbeelding Om ..

Oh, ja, en dat is wel echt even heel leuk om te delen: Er zijn een aantal mensen geweest die een donatie aan Stichting Jouw Dagelijkse Kost hebben overgemaakt.

Ze wonen of werken niet in één van de drie hoofdsteden, dus mede-eigenaar of klant kunnen ze niet worden, maar ze wilden juist in deze opstartfase een bijdrage doen.

Omdat donaties deels worden geïnvesteerd in Uitgestelde boodschappen, is dit zo’n mooi voorbeeld van hoe de inzet van Jouw Dagelijkse Kost De Streekboer ten goede komt. Want uiteraard zijn de boodschappen die wij deze week via de sociale supermarkt MOES in Leeuwarden hebben uitgedeeld, ingekocht via De Streekboer.

Win-win-win-win dus zelfs:

  • Win voor Stichting Jouw Dagelijkse Kost: Een deel van de donatie wordt door de stichting gebruikt voor de promotie voor de eerste coöperatie.
  • Win voor De Streekboer: Het deel van de donatie dat wordt besteed aan uitgestelde boodschappen wordt via De Streekboer ingekocht, dus omzet voor De Streekboer.
  • Win voor een streekboer: We hebben deze keer gekozen voor maaltijden van de Buurtkok. Een deel van de winst van elke verkochte maaltijd gaat ook aan hun kant richting de voedselbank. Dubbelop goed dus.
  • En win voor iemand met een smalle beurs die via de sociale supermarkt MOES in Leeuwarden een gezonde maaltijd geschonken krijgt.

Dit is toch gewoon een heel gaaf voorbeeld van de kracht van samen en lokaal? Sommige mensen zeggen dat wij in sprookjes geloven, maar wij geloven er niet in: wij maken ze waar! Doe je mee?

Geef een reactie

whatsapp knop