We ontvingen een reactie op een eerder geschreven stuk door Sandra over lokaal versus biologisch. Het lijkt een ogenschijnlijk simpele vraag. Toch is het antwoord complex. We knippen hem op in drie stukken. Vandaag delen we het eerste deel over de eerlijke prijs. Volgende week gaan we dieper in op hoe we onszelf als organisatie […]
Hallo Streekboer-mensen, Ik heb een vraagje over de geitenyoghurt, in dit geval die van Egbert, maar ik bedoel het meer algemeen: zitten er eigenlijk levende bacteriën in yoghurt? Groetjes, Jolanda Leuke vraag! Want ik kan hem met ja, maar ook met nee beantwoorden. En beide antwoorden kloppen ergens. 😉 Het hangt af vanaf welk moment […]
‘Wat kijk je moeilijk, Monique? Zo ken ik je niet.’ Ik kijk op van mijn laptop. Ik zit in het kantoorhoekje van de winkel te werken en was inderdaad mijn hoofd aan het breken over het juiste antwoord voor een klant… Of was dit een consument, en lukte het mij daarom niet om een goed […]
Dat een eerlijkere, gezondere en leukere voedselketen geen sinecure is, bewijzen de paddenstoelen deze keer. We kregen een vraag van een van de klanten over champignons. Dit blog had dus ook in de categorie ‘de vraag en het antwoord’ kunnen staan. Soms lopen dingen naadloos in elkaar over, vooral als je inderdaad samenwerkende producenten en […]
“Ik durf het bijna niet te vragen, want je zat net te vertellen dat je de focus bij De Streekboer wel op voedsel van dichtbij wilt houden. Maar die zeepjes ruiken zo verrukkelijk dat ik er toch meer over wil weten.” Ik neem een slok thee en voel dat ik zak. Want ik zat maar […]
We kregen een vraag binnen over rauwe melk. Toevallig waren we afgelopen zomer hierover nog benaderd door een journalist van de Leeuwarder Courant omdat er in de Tweede Kamer vragen werden gesteld over de mogelijke verkoop van rauwe melk door De Streekboer. Dit is de vraag die we kregen: Aan: info@destreekboer.nl Waarom mag je eigenlijk […]
Hallo Lieve Streekboer mensen, Toch even een vraag. Ik stel hem gewoon eerlijk omdat ik weet dat jullie dat graag hebben. Ik wil best wel gaan bestellen, jullie doen mooie dingen. Maar ik heb gewoon niet zoveel nodig. Ik wilde nu alleen meel en bloem van de molen, maar soms ook gewoon alleen wat groenten […]
“Ik weet dat het goed is om zelf je maaltijd te maken, van onbewerkte producten, vooral met groenten en kruiden enzo. Dus dat hoef je mij niet meer uit te leggen. Als ik een kant-en-klaar maaltijd bedoel, dan bedoel ik dus eigenlijk een maaltijd zoals ik hem zelf zou maken, maar dan dus kant-en-klaar. […]
“Waarom moet ik bezorgkosten betalen als ik op een afhaalpunt kom afhalen?” Best een logische vraag. Het zijn eigenlijk handelingskosten, maar waarom? What’s in a name? Een krat met boodschappen van boer naar bord brengen kost gemiddeld bijna € 10,-! Dan hebben we het dus alleen nog maar over: Het deels zelf door De Streekboer […]
Maar deze klant wilde nou niet dat er veel in zat. Een mooie vraag met een uitgebreid antwoord van de bakker. De vraag in onze mailwisseling was: “Jammer dat een biologisch brood van bakker van Esch zo vol zit met wat er wat mij betreft niet in hoort; wat is er mis met alleen […]