We delen het liefst zo open en eerlijk mogelijk de dingen die we aanpakken in de korte keten. Ook de dingen die we weer moeten afleren als we meer rekening willen houden met het ecosysteem waarin we leven. Ongemerkt zijn we soms dingen gaan doen die helemaal niet handig zijn voor het geheel, maar alleen […]
‘Wat maakt de producten van Geerts Best precies zo Best?’ vraagt een klant. Hij kijkt ondeugend, waarschijnlijk omdat hij me uitdaagt. Ik weet dat deze klant arts is en zich bezighoudt met gezonde voeding als preventieve gezondheidszorg. Dus, ik begrijp zijn knipoog naar de pot mayonaise die hij in zijn handen heeft. ‘Laten we een […]
“Ik blijf het een prachtig kinderfeest vinden, dat ik ook o zo graag met volwassenen vier!” “Nou, ik ook! De gedichten vind ik zelf het leukst. Hoe je jezelf en de ander op de hak kunt nemen en de bijzondere dingen van het afgelopen jaar de revue nog eens kunt laten passeren. Ik geniet ervan!” […]
We ontvingen een reactie op een eerder geschreven stuk door Sandra over lokaal versus biologisch. Het lijkt een ogenschijnlijk simpele vraag. Toch is het antwoord complex. We knippen hem op in drie stukken. Twee weken geleden deelden we het eerste deel over de eerlijke prijs. Vorige week gingen we dieper in op hoe we onszelf […]
We ontvingen een reactie op een eerder geschreven stuk door Sandra over lokaal versus biologisch. Het lijkt een ogenschijnlijk simpele vraag. Toch is het antwoord complex. We knippen hem op in drie stukken. Vorige week delen we het eerste deel over de eerlijke prijs. Deze week gaan we dieper in op hoe we onszelf als […]
We ontvingen een reactie op een eerder geschreven stuk door Sandra over lokaal versus biologisch. Het lijkt een ogenschijnlijk simpele vraag. Toch is het antwoord complex. We knippen hem op in drie stukken. Vandaag delen we het eerste deel over de eerlijke prijs. Volgende week gaan we dieper in op hoe we onszelf als organisatie […]
Hallo Streekboer-mensen, Ik heb een vraagje over de geitenyoghurt, in dit geval die van Egbert, maar ik bedoel het meer algemeen: zitten er eigenlijk levende bacteriën in yoghurt? Groetjes, Jolanda Leuke vraag! Want ik kan hem met ja, maar ook met nee beantwoorden. En beide antwoorden kloppen ergens. 😉 Het hangt af vanaf welk moment […]
‘Wat kijk je moeilijk, Monique? Zo ken ik je niet.’ Ik kijk op van mijn laptop. Ik zit in het kantoorhoekje van de winkel te werken en was inderdaad mijn hoofd aan het breken over het juiste antwoord voor een klant… Of was dit een consument, en lukte het mij daarom niet om een goed […]
Dat een eerlijkere, gezondere en leukere voedselketen geen sinecure is, bewijzen de paddenstoelen deze keer. We kregen een vraag van een van de klanten over champignons. Dit blog had dus ook in de categorie ‘de vraag en het antwoord’ kunnen staan. Soms lopen dingen naadloos in elkaar over, vooral als je inderdaad samenwerkende producenten en […]
“Ik durf het bijna niet te vragen, want je zat net te vertellen dat je de focus bij De Streekboer wel op voedsel van dichtbij wilt houden. Maar die zeepjes ruiken zo verrukkelijk dat ik er toch meer over wil weten.” Ik neem een slok thee en voel dat ik zak. Want ik zat maar […]