In navolging van #supportyourlocalsnl lanceren we een box, gevuld met producten van producenten uit Friesland, Drenthe en Groningen. Boeren die met een overschot zitten worden opgeroepen zich te melden zodat we kunnen kijken of we de producten kunnen opnemen in de voedseldoos. Je kunt de box via de website bestellen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de voedseldoos?
In de voedseldoos zitten producten van boeren uit Noord-Nederland. Het is een kraakverse box waar mogelijk gevuld met producten van boeren die anders verspild zouden worden omdat de reguliere afzetkanalen – veelal horeca – vanwege de Corona-crisis gesloten zijn.

2. Wat zit er in de voedseldoos?
In de voedseldoos zitten 2 avondmaaltijden. Heb je een tweepersoonshuishouden? Geen probleem, dan komen de producten vast en zeker ook op! De producten zijn kraakvers en kun je dus ook nog wel even bewaren. Bij de voedseldoos krijg je recepten en informatie over alle boeren die de producten leveren. Alle producenten komen uit Noord-Nederland.

3. Ik ben een leverancier of consument en wil meedoen. Kan dit?
Super tof! Stuur een mail naar voedseldoos@destreekboer.nl en laat ons weten wat je hebt!

5. Is er ook een vega, vegan, geen-gluten o.i.d. box?
Op het moment nog niet maar wat niet is kan nog komen. Deze week proberen we eerst deze box uit. Bij succes gaan we door en breiden we uit. Stuur vooral een mail naar voedseldoos@destreekboer.nl als je daarvan op de hoogte wilt blijven.

6. Wanneer krijg ik de box thuisbezorgd en wat zijn de kosten?
Thuisbezorging vindt plaats op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Woensdag bezorgen we in Groningen, met uitzondering van de stad. Donderdag bezorgen we de stad Groningen en Drenthe. Vrijdag bezorgen we Friesland. De kosten hiervoor bedragen €2,25.

7. Tot wanneer kan ik bestellen?
Je kunt de voedseldoos bestellen tot woensdag 10 uur.

8. In welke regio wordt de box thuisbezorgd?
De box wordt bezorgd in de postcodegebieden 8400-9999 met uitzondering van de Waddeneilanden.

9. Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Als je nog nooit eerder bij De Streekboer hebt besteld, reken je af met iDEAL. Heb je al eerder besteld bij De Streekboer dan kun je ook via automatische incasso betalen.

10. Ik heb een reguliere bestelling bij De Streekboer geplaatst en een voedseldoos besteld, hoe werkt dit?
Als je een afhaalpunt selecteert of kiest voor thuisbezorging per fietskoerier in Groningen stad, dan kun je zowel een voedseldoos bestellen als een reguliere bestelling doen. Kies je voor thuisbezorging dan kun je alleen een voedseldoos of groentetas bestellen.

 

Een reactie op “Voedseldoos

  1. Pingback: Wij gaan door, juist nu – De Streekboer | Lokaal van boeren in Friesland & Groningen

Geef een reactie

whatsapp knop