Waar te beginnen? Misschien maar gewoon met wat ‘huishoudelijke mededelingen’. De rest lees je in mijn brief aan Monique.

  • ๐–๐ž ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ๐ฏ๐ž๐ง ๐๐ž ๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง๐๐ž ๐ฐ๐ž๐ค๐ž๐ง ๐ฌ๐จ๐ฐ๐ข๐ž๐ฌ๐จ ๐๐จ๐จ๐ซ๐ฅ๐ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ž๐ง!ย Juist nu is gezond, vers voedsel belangrijk en bovendien kunnen wij het uitermate hygiรซnisch leveren. In welke vorm, dat laten we afhangen van de maatregelen van de overheid. Morgen kunnen jullie – net als vorige week – weer een nieuwsbrief in de mailbox verwachten. Niet omdat we jullie willen spammen maar omdat we verwachten dan genoeg duidelijkheid te hebben van de overheid om aan jullie te communiceren hoe we aankomende week gaan leveren.
  • ๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ ๐š๐Ÿ๐ก๐š๐š๐ฅ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ: waar we niet mee wachten is het per direct openen van een nieuw afhaalpunt bij De Kromhoekster Kip in Frieschepalen. Vanaf nu kun je je Streekboer producten daar op de donderdagmiddag tussen 14 en 18 uur afhalen.
  • ๐๐ข๐ž๐ฎ๐ฐ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐ƒ๐ฎ๐ซ๐ค๐ฃ๐ž. Durkje is overgestapt van gangbaar naar biologisch. Dit heeft consequenties voor de producten en de prijzen. Hierover heeft zeย het volgendeย geschreven.
  • ๐‹๐จ๐ค๐š๐ฅ๐ž ๐ฏ๐จ๐ž๐๐ฌ๐ž๐ฅ๐๐จ๐จ๐ฌ: In navolging op Amsterdam en Utrecht lanceren we een lokale voedselbox bomvol met verse, lokale producten en producten van boeren die gedupeerd zijn door de Corona-crisis omdat ze hun producten niet aan de horeca kwijt kunnen.ย Lees meer.

De tweewekelijkse brief van mij aan Monique:

Lieve Monique,

Wat een week! Bizar wat er momenteel gebeurt in de wereld. Wij bekijken de situatie van dag tot dag en besluiten elke zondagavond hoe we de week die komen gaat uit gaan leveren. Maar lock down of niet; wij blijven leveren! Juist nu hebben we immers verse en gezonde producten nodig. En aangezien onze manier van leveren zeer weinig contactmomenten bevat kunnen we verantwoord door blijven leveren. Dat zullen we hoe dan ook dus blijven doen op een verantwoorde manier.O

Onze week was bizar en vooruitkijken is lastig vandaag de dag. Vandaar dat het me het meest geschikt leek om je mee te nemen in onze afgelopen week. Het hele weekend was ik al nerveus: wat voor maatregelen zou de regering gaan treffen tegen Corona en wat zou dat betekenen voor onze organisatie? Gaan de scholen nu wel of niet dicht en wat doen we dan? Mijn collega’s Maaike en Dieuwke zijn allebei moeder van schoolgaande kinderen. Wat kunnen ze met de kinderen? Is het รผberhaupt nog wel verantwoord om ons personeel te laten werken?

Zondag tegen het eind van de middag werd hetgeen we verwachten eindelijk bevestigd: de scholen blijven dicht. Daarnaast zouden ook alle restaurants en horecagelegenheden sluiten. Voor ons betekende dit dat ook een aantal afhaalpunten de deuren zouden sluiten. We besloten ons personeel onmiddellijkย mede te delen dat we in ieder geval op maandag allemaal thuis zouden werken. Daarnaast besloten we een oproep te doen om vrijwilligers te vragen boodschappen thuis te bezorgen.

De respons was overweldigend: meer dan 50 vrijwilligers meldden zich aan, Radio Noord belde ons om ons verhaal te doen in de radio-uitzending en de bestellingen bleven maar binnenstromen. Snel werden er extra boxen bijbesteld en ontwikkelden we het (hygiรซne-)protocol voor zowel het inpakken als het thuisbezorgen op de donderdag en de vrijdag. Wat een gekkenhuis!O

Donderdag stonden we allen op scherp: alle vrijwilligers – waaronder jouw partner Ronny – stonden in de startblokken om ons te helpen en samen hebben we de honderden bestellingen veilig en verantwoord van boer naar voordeur (bord was niet meer van toepassing….) gebracht. Fantastisch dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren.

Zoals gezegd, we weten nog niet wat komende week brengen gaat. Wij zullen onze klanten daar morgen weer over informeren. In ieder geval zijn er nu alvast twee zekerheden: 1. we gaan door met leveren; ofwel via afhaalpunten, ofwel via thuisbezorging en 2. we lanceren begin deze week in samenwerking met jullie eenย lokale voedseldoosย bomvol met producten van lokale boeren die รฉn goed voor de weerstand zijn รฉn de boeren die in moeilijke tijden zitten omdat ze hun afzet niet meer via de horeca kwijt kunnen een steun in de rug geeft.

Liefs, Sandra


jouw dagelijkse kostMonique โ€“ oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden โ€“ en Sandra โ€“ oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer โ€“ wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop