Bestellen met 20% korting? Word lid of log in als lid

Voor deze week bieden we een volledig biologische groentetas die wordt thuisbezorgd aan. In de voedseldoos zitten dezelfde groenten + extra ingrediënten voor twee diners. De voedseldoos van deze week is niet specifiek ingesteld op no-waste, wel op inkomstenderving van boeren. De komende weken gaan we meer no-waste boxen opstellen. Via Facebook houden we je op de hoogte. 

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeggehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom lanceren we deze week De Voedseldoos: een aan huis bezorgde doos met lokaal voedsel.

Korte ketens in Noord-Nederland 
In Amsterdam en Utrecht zijn al initiatieven gestart om de schade voor lokale voedselproducenten binnen de perken te houden. In navolging van #supportyourlocalsnl lanceren Noordelijke partijen ook een box, gevuld met producten van producenten uit Friesland, Drenthe en Groningen. Boeren die met een overschot zitten worden opgeroepen zich te melden. Je kunt de box via de website bestellen.

Meedoen 
We zijn naast kopers en boeren op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de distributie en bedrijven die het mogelijk willen maken om klanten van De Voedselbanken ook een Voedseldoos te kunnen geven. Wil je helpen? Mail naar voedseldoos@destreekboer.nl

Aanbieding!
Nieuw
Thuisbezorgd
De Streekboer
Waardering 4.57 uit 5

Niet ledenprijs

60,00 47,25

2x avondeten + extra groenten

Veelgestelde vragen

1. Wat is de voedseldoos?
In de voedseldoos zitten producten van boeren uit Noord-Nederland. Het is een kraakverse no-waste box. Dit betekent dat er producten van boeren inzitten die anders verspild zouden worden omdat de reguliere afzetkanalen – veelal horeca – vanwege de Corona-crisis gesloten zijn.

2. Wat zit er in de voedseldoos?
In de voedseldoos zitten 2 avondmaaltijden + lunch/ontbijt voor 3 à 4 personen. Heb je een tweepersoonshuishouden? Geen probleem, dan komen de producten vast en zeker ook op! De producten zijn kraakvers en kun je dus ook nog wel even bewaren. Bij de voedseldoos krijg je recepten en informatie over alle boeren die de producten leveren. Alle producenten komen uit Noord-Nederland.

3. Ik ben een leverancier of consument en wil meedoen. Kan dit?
Super tof! Stuur een mail naar voedseldoos@destreekboer.nl en laat ons weten wat je hebt!

5. Is er ook een vega, vegan, geen-gluten o.i.d. box?
Op het moment nog niet maar wat niet is kan nog komen. Deze week proberen we eerst deze box uit. Bij succes gaan we door en breiden we uit. Stuur vooral een mail naar voedseldoos@destreekboer.nl als je daarvan op de hoogte wilt blijven.

6. Wanneer krijg ik de box thuisbezorgd en wat zijn de kosten?
De boxen worden op vrijdag en zaterdag thuisbezorgd. De kosten hiervoor bedragen €2,25. Deze kosten gaan direct naar ons team van enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangemeld om te bezorgen.

7. Tot wanneer kan ik bestellen?
Je kunt de voedseldoos bestellen tot donderdag 12 uur.

8. In welke regio wordt de box thuisbezorgd?
De box wordt bezorgd in de postcodegebieden 8400-9999 met uitzondering van de Waddeneilanden.

9. Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Als je nog nooit eerder bij De Streekboer hebt besteld, reken je af met iDEAL. Heb je al eerder besteld bij De Streekboer dan kun je ook via automatische incasso betalen.

10. Ik heb een reguliere bestelling bij De Streekboer geplaatst en een voedselbox besteld, hoe werkt dit?
Voor nu leveren we dit in twee aparte stromen. Je Streekboer bestelling haal je dus op, je voedselbox wordt thuisbezorgd.

 

One thought on “Voedseldoos

  1. Pingback: Wij gaan door, juist nu – De Streekboer | Lokaal van boeren in Friesland & Groningen

Geef een reactie