Betalen bij De Streekboer

De Streekboer werkt met de wetten van de natuur. Soms kan het zijn dat je bestelling wijzigt. Wij zorgen ervoor dat, wanneer je bestelling onverhoopt wijzigt, je nooit te veel betaalt.

Dat kan omdat wij werken met automatische incasso en iDeal. Het werkt als volgt:

  1. Je plaatst je bestelling en vult je gegevens in;
  2. Je haalt je bestelling op;
  3. Is een product niet geleverd en heb je hier nog geen mail van ontvangen? Meld dit dan bij ons. Vervolgens passen wij het totaalbedrag van jouw bestelling aan. Je krijgt hiervan uiterlijk de woensdag na uitgifte een mail ter bevestiging.
  4. Is een product niet geleverd en heb je hier een mail van ontvangen? Dan hoef je niets te doen en verwerken we dit automatisch. Jij krijgt uiterlijk de woensdag na uitgifte een mailtje met daarin een bevestiging van de gewijzigde bestelling en het juiste totaal bedrag.
  5. Het bedrag wordt van het bij ons bekende rekeningnummer afgeschreven.

Betalen met automatische incasso heeft onze voorkeur omdat het goedkoper is én we de totaalbedragen nog kunnen aanpassen mocht er onverhoopt iets niet geleverd zijn. Betaal je toch liever met iDeal en wijzigt er iets aan jouw bestelling? Dan ontvang je een tegoed op je account zodat het bedrag de eerstvolgende keer verrekend wordt.

Op het verzamelpunten en de afhaalpunten is geen contant geld in omloop. Je kunt dus zonder portemonnee naar binnen lopen. Wel zo gemakkelijk toch?!

Afhandeling betaling en wanneer wordt het afgeschreven?

De incasso´s worden wekelijks door ons ingelezen bij de banken. Wanneer je de bestelling plaatst dan geef je daarmee toestemming om eenmalig per bestelling het bedrag te innen. Het bedrag zal een week (op vrijdag) na het ophalen bij je worden geïnd. Tussen het afhalen van je bestelling en het innen van het bedrag zit dus ongeveer een week. 

Statiegeld

Zuivel wordt geleverd in flessen waar €1 statiegeld op zit. Wij betalen statiegeld aan de boer. Als klant krijg je de fles van ons in bruikleen, je hoeft dus geen statiegeld over de fles te betalen. Wel vragen we je daarom de fles weer in te leveren. Het is een systeem gebaseerd op vertrouwen. Als iedereen de flessen weer inlevert, bespaart het ons een hoop administratieve kosten (die we vervolgens dus ook niet hoeven door te berekenen) en creëren we toch een systeem zonder onnodige verpakkingen. Dank voor de medewerking!

Wil je – net als wij – zo min mogelijk verpakkingen weggooien? Eierdozen, papieren zakken, glazen flessen; het mag allemaal retour. Het wordt, wanneer de verpakking nog voldoet aan de hygiene-eisen, hergebruikt.