Koken met Wilma: Bloemkoolcurry

Img

Mijn derde recept in deze serie is opnieuw een eenpansmaaltijd: curry. Eenpansgerechten zijn kennelijk toch echt mijn favoriet, omdat ze me de minste stress in de keuken opleveren én ik er mijn restjes groentes meestal in kwijt kan. Het oorspronkelijke recept voor deze curry was met pompoen, maar die heb ik vervangen door extra bloemkool […]

Koken met Tally: Zomerstamppot

Scherm­afbeelding  Om ..

De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week weer een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”. Vegetarische zomerstamp Stamppot in de zomer? Ja hoor! Laat je verrassen door de combinatie van de smaken. De crunchy uitjes maken de […]

In actie voor Doetie!

Je denkt dat je alles goed voor elkaar hebt totdat een regeltje bepaalt dat alles waar het woord ‘stikstof’ in voorkomt wordt lamgelegd. Dat is heel in het kort wat Doetie van Doetie’s Geiten is overkomen. Alles lag in concept klaar totdat de provincie niets meer mocht goedkeuren. En toen kwam er een verzoek tot […]

Koken met Rineke Dijkinga: Basis Burgers

Scherm­afbeelding  Om ..

De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten en tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week een recept van Rineke om zelf burgers te maken. Ingrediënten Basis Burgers harde groente (bijvoorbeeld de koolrabi) of paddenstoelen (zoals Oesterzwammen) belegen kaas (of verkruimelde geitenkaasblokjes) speltvlokken peper en zout naar […]

Koken met Wilma: Moussaka

moussaka

Vorige keer had ik een recept voor een stoofpotje. Dit keer ook een soort eenpansgerecht, maar dan uit de oven: Moussaka. Het is wel wat meer werk, vooral wanneer je nog nooit zelf bechamelsaus hebt gemaakt, maar de moeite waard, want zóóó lekker dit! Ingrediënten Moussaka 2 aubergines, in dikke plakken 300 gr vastkokende aardappels, […]

Het seizoen waarin je heel veel kunt eten

Weet je wat ik zo fijn vind aan het zomerseizoen? Dat je zo verschrikkelijk veel kunt eten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik zal het uitleggen. Afgelopen week bekeek ik een documentaire over de zogenaamde ‘Blue Zones’. Dit zijn vijf plekken op de wereld waar de inwoners bovengemiddeld oud worden. Hoe dat kan […]

Koken met Tally: Frisse Broccoli-courgettesoep

Scherm­afbeelding  Om ..

De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”. Een boek dat ze schreef omdat ze zelf ook iets zocht om duurzaam op een gezond gewicht te blijven. Haar achtergrond in het […]

Van de regen in de drup: Hoe overleefden onze boeren het natte voorjaar?

Schermafbeelding  Om ..

Van een kletsnatte lente tot bijna 30 graden eind juni. Wat betekent het natte voorjaar voor onze fruit- en groentetelers en wat voor gevolgen heeft dat voor de producten? We deden een belrondje. Jaap Wilman van Broersma State uit Engwierum heeft de eerste aardappelen al uit de grond. De aardappelen moesten echter vaak bespoten worden. […]

whatsapp knop