Podcast: Mieke van WaddenMax Hornhuizen

Schermafbeelding  Om ..

Samen met Keuken van Groningen openden we een pop-up restaurant. Ster van de avond was Mieke van biologisch-dynamisch melkveebedrijf WaddenMax. Ze vertelt over het bedrijf, biologisch-dynamisch en zuivel maken. Hebben koeien last van hittestress? Hoe zit dat nu met preparaten maken bij biologisch-dynamische boeren? Hoeveel biologisch-dynamische boeren zijn er nu eigenlijk in Nederland? (Hint: nog […]

Video: Moestuinieren is leuk! 3 gouden tips om te beginnen

Moestuinieren is leuk! Nog leuker is het om samen de moestuin in te gaan: samen met je kinderen, samen met je ouders. Of misschien wel samen met je hele klas! Basisschool De Getijden in Pieterburen gaat elke week met de kinderen de schooltuin in. Dit seizoen lopen wij met ze mee. Wij kijken bij het […]

De vraag en het antwoord: Moeten we vrezen voor onze kersen?

Sparkberry

‘Ik las in een artikel van de NOS dat we ons zorgen moeten maken over onze Nederlandse kersen. Weten jullie hoe dat precies zit? Dit is helaas een bekend verhaal voor ons. Henk Vonk van Sparkberry heeft ons er al eens het een en ander over uitgelegd. Wij maken samen met onze leveranciers al langer […]

Koken met Streekboerfans: Vrijdag-koek (ook voor andere dagen)

..

Mariette is de vaste vrijdag-vrijwilliger van de pop-upwinkel in de Blokhuispoort. Djordy komt ook elke vrijdag werken in het kader van zijn oriëntatiestage. En hij heeft niet voor niets voor de vrijdag gekozen. 😉 Min of meer om dezelfde reden ben ik er ook altijd, in elk geval even. Ik help natuurlijk ook Djordy even […]

Koken met Streekboerfans: Pasta pesto

Tagliatelle

Tineke wappert met een papiertje: Mag je hebben, is een recept, maar wel in ruil voor die leuke kaartjes waar jouw eigen recept opstaat. Ze trekt het papiertje plagend weer in als ik niet gelijk kan oversteken. Want welke kaartje bedoelt ze? We hebben er inmiddels heel veel gemaakt. 🤔 ‘Er was er eentje die […]

De vraag en het Antwoord: Hoe werkt de samenwerking tussen de Streekboer en de nieuwe winkels?

Scherm­afbeelding  Om ..

Hoe werkt de samenwerking tussen De Streekboer en de toekomstige nieuwe winkels van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden, Groningen en Assen eigenlijk precies? Goede vraag, die we graag beantwoorden! (Spoiler: Wij weten het ook nog niet helemaal. ;-)) Uiteraard gaan de winkels meehelpen om het hogere doel waar te maken dat De Streekboer heeft: Een […]

De vraag en het antwoord: Wat is er zo bijzonder aan WaddenMax?

streekboerrestaurant

Het Streekboer-restaurant is terug van weggeweest! Echt te leuk dat Mieke Frijters van WaddenMax zelf komt vertellen over hun bedrijf en de producten. Chefkok van de avond is Kendall Wood van Kendall’s cakes en catering. Kendall werkt als chef al veel met de producten van WaddenMax. Sterker nog, ze heeft de schoonvader van Mieke (Dat […]

Koken met Streekboerfans: Genieten van Shakshuka met Bert en Marjan.

Whatsapp Image  At ..

Sandra vroeg me of de plantjes van Trinalda van de Bascule in de planning passen om iets over te schrijven deze week. Ik zit toevallig ook net met Marjan berichten uit te wisselen, want zij stuurt me een foto waarvan het water me in de mond loopt. Als ik haar recept later op de avond […]

De vraag en het antwoord: Waarom verkopen wij bruine eieren?

Kippies

Een oud-collega van mijn Brabantse geboortegrond reageert op een socialmedia-post die ik schreef over de eieren die je los van de tray kunt kopen in de nu nog tijdelijke winkel in Leeuwarden. Ik dacht eerst: “Oh leuk, een oud-collega is geïnteresseerd of we ook naar Brabant komen met de winkels.” (Helaas nog niet, eerst Noord-Nederland […]

Koken met Streekboerfans: Oesterzwamrecepten van Wander

Totaal toevallig loop ik Wander van Fryslan Fungies tegen het lijf. Nou ja, totaal toevallig? Zal wel meevallen, want we bewegen ons beide in een duurzame en circulaire bubbel. Dus dan kom je elkaar wel eens spontaan tegen. We hadden het even over hoe het loopt met de verkoop van de gedroogde oesterzwammen. Ze zijn […]

whatsapp knop