Geschreven door: Sandra Na alle berichten van de afgelopen week over mega-inflaties en prijsverhogingen, ga ik deze week ook over onze voedselprijzen schrijven. Als je dit leest, zucht je misschien al vier keer. De meeste berichten over geld zijn vandaag de dag immers om moedeloos van te worden. Mijn hoop is dat jij na het lezen […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding De boerenkool (of andere kool/bladgroente) heel fijn snijden: des te fijner, des te lekkerder. Alle ingrediënten goed […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Was de appels goed, maar schil ze niet (dat is niet nodig als ze tenminste biologisch zijn). […]
Geschreven door: Sandra In het Noorden van Nederland, in het Lauwersmeergebied, heeft Marja Woudstra een biologische fruitboomgaard: Fruitbedrijf Lauwershof. Marja haar leven begint in Friesland. Ze groeit op in IJlst en verhuist voor haar studie Geschiedenis naar Amsterdam. Jaren blijft ze plakken in het westen, waar ze een baan heeft als docent Geschiedenis. In de […]
Geschreven door: Sandra De afgelopen drie weken nam ik je mee op reis langs de langste keten van De Streekboer en streekproductenwinkel en Streekboer-afhaalpunt Jouw Dagelijkse Kost. Ik ging op bezoek bij achtereenvolgens de akkerbouwer, de molenaar en de bakker om de weg van graankorrel naar brood in kaart te brengen. Ale en Hero, Cees en […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Ik weet niet hoeveel tomaten je gaat gebruiken. Ik maak meestal een paar kilo tegelijk. De bereiding […]
Geschreven door: Sandra De komende drie weken neem ik je mee op reis langs de langste keten van De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost. Ga je mee? Elke week maak ik een filmpje. Deze vertelt het hele verhaal. Lees je liever? Lees dan vooral verder! Deze week alweer het laatste deel, deel 3: De bakker. […]
Geschreven door: Sandra De drie bouwvakweken neem ik je mee op reis langs de langste keten van De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost. Ga je mee? Elke week maak ik een filmpje. Deze vertelt het hele verhaal. Lees je liever? Lees dan vooral verder! Deze week deel 2: De Molen. Granen naar de molen brengen […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. De eerste cherry tomaatjes vieren. Hoe doe je dat? Ik maakt deze overheerlijke Mediterrane focaccia met bijvoorbeeld rode en gele […]
Geschreven door: Sandra De komende drie weken neem ik je mee op reis langs de langste keten van De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost. Kijk of lees je mee? De lokale keten met de meeste schakels is wel direct een hele mooie: Het is de weg van graankorrel naar meel naar een brood. Bij zowel […]