Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Was de sla goed en droog het in een slacentrifuge. Doe het in een schaal en strooi chia- en hennepzaad en de walnoten erover. Knip of snijd de zongedroogde tomaten in hele kleine reepjes, snijd de verse kruiden fijn, schil en snipper de ui en voeg dit alles toe. Meng alle ingrediënten door elkaar. Verbrokkel als laatste de schapenfeta en strooi erover. Maak de dressing, proef even of het zuur/zoet gehalte goed is, voeg desgewenst nog wat van de ingrediënten toe. Serveer het in een kommetje naast de salade.

Ingrediënten

  • 200 gram winterpostelein of veldsla
  • eventueel 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels gepeld hennepzaad
  • 3 eetlepels walnoten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • een paar eetlepels verse groene kruiden
  • 100 gram schapenfeta

Voor de dressing

  • 25 ml biologische koudgeperste koolzaadolie
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 30 ml citroensap of appelazijn
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 eetlepels ahornsiroop, koud geslingerde honing of een
  • flinke theelepel kokosbloesemsuiker
  • een paar draaien peper en zout uit de molen

Geef een reactie

whatsapp knop