10 redenen waarom we het zo fijn vinden dat jij er bij bent

En dat aan de hand van de (media)uitingen van de afgelopen twee maanden

In dit laatste weekend van de Streekboer crowdfunding blikken we graag alvast terug op alle mooie verhalen van investeerders, klanten en overige media-uitingen. Dit zijn de tien hoogtepunten en voor ons dé reden om samen met onze boeren, klanten en investeerders door te bouwen en het voorbeeld van goed voedsel in Noord-Nederland te blijven. 💚

1. Streekboer Egbert ter Veen legt voor de camera RTV Noord uit dat het huidige systeem vele boeren kapotmaakt. “De consument moet gaan begrijpen wat de eerlijke prijs van voedsel is.” Juist daarom levert Egbert graag aan De Streekboer. Bekijk het hele stuk hier terug.

2. Ingrid Terpstra legt uit waarom zij meedoet aan de Streekboer crowdfunding. Ze is van mening dat iedereen een steentje kan bijdragen. De vorm verschilt echter voor iedereen. “De een richt De Streekboer op, de ander investeert er in en de ander draagt bij door er boodschappen te doen. Ieder naar eigen vermogen.” Bekijk Ingrids hele verhaal hier.

3. Door de manier waarop De Streekboer is opgezet kunnen we ook projecten als de Baby Groentetas oppakken. De Baby Groentetas biedt gezinnen de mogelijkheid acht weken lang gratis lokale en biologische Streekboer groenten voor hun baby te krijgen. Op die manier krijgt de baby gegarandeerd een goede start op het gebied van voeding. Lees hier meer.

4. “Ook in Oost-Groningen moet men toegang krijgen tot de producten van De Streekboer,” zei ik tijdens een interview op Radio Noord. Datzelfde geldt voor Zuid-Drenthe en Noordwest-Friesland. Doordat er bijna een half miljoen is geïnvesteerd in De Streekboer, kunnen we hier de komende jaren mee aan de slag. Luister het hele radio-interview hier terug (vanaf 48:00 min).

5. “Juist voor het bestaansrecht van kleinschalige telers is het zo belangrijk dat ze hun producten lokaal af kunnen zetten, daarom vind ik het zo belangrijk dat De Streekboer blijft bestaan,” aldus Cornelia Bosschaart van Fruitbedrijf Bosschaart. Bekijk haar volledige motivatie om ook mee te doen aan de Streekboer crowdfunding hier.

Pers Crowdfunding
6. Monique zette een donatie-actie op en Streekboer klanten deden massaal mee. Zo werd er afgelopen week voor meer dan €700 aan duurzame menstruatieproducten gedoneerd aan minima in Leeuwarden. Hoe mooi is het dat we met enige regelmaat samen dit soort dingen kunnen doen!? Bekijk het filmpje van de actie hier terug.

7. Nu nog bepalen 5 inkoopkantoren de prijzen van het gros van het voedsel in Nederland. Hoe gaaf zou het zijn als die macht weer komt te liggen bij de boeren en consumenten? Dan kan de boer weer goed zorgen voor zijn vee en de bodem en de consument de focus leggen op een gezond product. Ik lichtte dit nog wat verder toe op de televisie. Kijk het hele stuk hier terug (vanaf 14:20 min).

8. “We moeten niet afhankelijk willen zijn van subsidies maar samen en met een gezond verdienmodel ervoor zorgen dat goed voedsel bestaansrecht heeft.” Dit stellen investeerders Meneer en mevrouw van Dijk. Bekijk hier de overige mooie inzichten die ze delen.

9. “De 10 cent extra die de boer voor zijn ei krijgt maakt het verschil tussen duurzaam kunnen boeren én een boterham kunnen verdienen versus onder de kostprijs moeten produceren.” In een artikel over De Streekboer crowdfunding in het Dagblad van het Noorden staat heel mooi uitgelegd wat legkippenboer Hendrik-Jan met 10 cent kan.

10. “Het is me de afgelopen maanden al eerder opgevallen dat er benoemd werd dat De Streekboer voor minima niet betaalbaar is en ik merk dat ik me daaraan stoor. Ik behoor volgens de cijfers tot de minima (al voel ik me vrij rijk) en ik bestel wekelijks bij De Streekboer,” aldus Elske. De rest van haar mail lees je onderstaand. Zo fijn om te lezen dat we er voor velen kunnen zijn. 💚

Schermafbeelding  Om ..

Liever lezers, dank dat ik jullie de afgelopen twee maanden mee mocht nemen in en op dit geweldige crowdfundavontuur. De reacties hebben me overdonderd, ik had het voor geen goud willen missen. We gaan nog twee dagen door met de crowdfunding (hoe tof zou het zijn als we de half miljoen halen!?!?). De rest van de maand februari gaan we de plannen die er al liggen in detail verder uitwerken (want nu kan het ook echt!). Dan kunnen we in maart vol aan de bak. Ik kijk er naar uit jullie ook hier weer in mee te nemen en dit samen te doen!

Sandra

Geef een reactie

whatsapp knop