Geschreven door Sandra

Stel je hebt een partij eco-vriendelijke producten met een verkoopwaarde van ruim €11.000 overgenomen en je wilt graag dat 1. deze producten bij de juiste mensen terechtkomen en 2. dat de opbrengst van deze producten op de juiste manier wordt besteed. Wat doe je dan? Dan zet je een actie op poten. Klant, Streekboer afhaalpuntbeheerder, fan en inmiddels ook collega Monique deed het en deze week – en alleen deze week – kun jij hiervan profiteren.

Hoe?
1. Koop een cadeaupakket met 8 houdbare duurzame cadeau-items ter waarde van €82,50 voor maar €44,99.
2. Speciaal voor jonge ouders: koop je wasbare luiers tegen extreme korting
3. Doe mee in de duurzame strijd tegen menstruatie-armoede en doneer herbruikbare maandverband, tampons en menstruatiecups aan minima in Leeuwarden via de Buurvrouwenbus.

Zo kun jij mooie producten tegen extreme korting kopen, gaan we de strijd aan tegen afval en zorgen we samen voor een extra investering in de Streekboer crowdfunding. Gaaf toch!?

Doneer

HET VERHAAL ACHTER DEZE ACTIE:

In december heeft Monique de restvoorraad van de (web)winkel van Mirelle, Mevrouw de Ecoshop, overgenomen. Mirelle moest helaas om medische redenen de (web)winkel sluiten op 31 december. De restvoorraad bestaat uit prachtige producten die passen bij een leven met zo min mogelijk afval en verpakkingsmaterialen.

Monique heeft een actie bedacht voor de finale van de crowdfunding van de Streekboer. Ze maakt van de producten 100 pakketten met 8 producten in diverse prijscategorieën. Gemiddeld hebben die pakketten een winkelwaarde van € 82,50. In het pakket zitten vijf wat duurdere en drie wat goedkopere producten. Zo’n verrassingspakket kun je kopen voor € 44,99- per stuk! Je kunt er zelf dingen uit halen of gebruiken als een voorraad cadeautjes om later te geven. Bijvoorbeeld voor Valentijnsdag?! Ik geef zo maar een suggestie natuurlijk.

Daarnaast leek het ons leuk om een doneeractie te doen met de herbruikbare maandverband, tampons en menstruatiecups die Monique nog heeft liggen. In totaal ligt er nog voor €1100 aan herbruikbare menstruatieproducten. Menstruatie-armoede is helaas een groot thema de laatste tijd. Volgens het Armoedefonds is er bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven soms geen geld voor menstruatieproducten. Hoe mooi zou het zijn als we er voor kunnen zorgen dat voor een aantal meisjes dit probleem voor eens en altijd is opgelost door herbruikbare producten te doneren? Ook daar kun je een bijdrage aan leveren. Via de Buurvrouwenbus in Leeuwarden zorgen we er dan voor dat alle producten bij meisjes en vrouwen terechtkomt die daar heel blij mee zijn.

Tenslotte heeft Monique nog een aantal wasbare luierpakketten liggen. Ik heb zelf mijn drie kinderen vanaf dag 1 in de wasbare luiers gehad. De jongste draagt ze momenteel nog steeds. Dat scheelt 1500 luiers op de afvalberg per jaar. Voor mij dus in totaal 13.500 luiers (WOW!). Ik kan het iedereen aanraden mits je maar even goed op gang wordt geholpen. Daarom bieden we een aantal pakketten tegen inkoopsprijs aan. En, omdat ik het zo belangrijk vind, bied ik tevens een gratis consult aan jonge ouders die het wasbare luieravontuur wel aan willen gaan maar nog wel wat tips kunnen gebruiken. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan even aan in het opmerkingenveld van het winkelmandje bij het afrekenen.

De cadeaupakketten, donatie-actie en wasbare luiers staan alleen deze week online. Als je mee wilt doen, doe dan dus ook snel mee. Zo snijdt het mes weer aan vele kanten. Jij mooie producten of anderen blij gemaakt hiermee, de crowdfunding geholpen in de finale, en een extra investering in en voedselketen die deugt!

Meer weten? Bekijk dan vooral ook even dit filmpje van Monique:

Geef een reactie

whatsapp knop