Geschreven door Sandra

Reflecterend op 2022 liet ik een compilatie maken van de 9 meest gelikete Instagramfoto’s van het afgelopen jaar. Het geeft een redelijk goede afspiegeling van De Streekboer in 2022.

Foto 9: Het focassiatuinje. Dat is natuurlijk gewoon een hele mooie foto. En ook een tof recept om nog eens te maken. Daarnaast stond bij deze foto de link naar de videoreeks die we over de zomer maakten van de langste reis in de korte keten: De reis van graankorrel in Kloosterburen naar brood in Peize. Terugkijken en -lezen kan hier en  hier.

Foto 8: De Streekboer gaat crowdfunden! Voor iedereen die niet stil wil blijven zitten maar actief mee wil doen. Ruim 130 gezinnen deden al mee. De laatsten kunnen zich nog deze maand aansluiten. Meer info hier.

Foto 7: Ons TOP-team met Kerst 🎄🎅

Foto 6: Feestje! We bestonden dit jaar 7️⃣ jaar! Op naar 7 vette jaren voor de korte keten!

Foto 5: Het Streekboer managementteam: GeertJan, Dieuwke en Sandra. En nog meer crowdfundnieuws.

Foto 4: Afhaalpunt de Graasboerderij Sondel in het zonnetje.. Dankzij boerin en instafluencer Welmoed Deimun ook op onze Instagram een klikhit.

Foto 3: Helaas moesten we dit jaar afscheid nemen van onze imker Klaas Kuipers, deze zomer overleed hij zeer plotseling. Een gemis! Lees hier ons in memoriam.

Foto 2: Zo gaat het er aan toe tijdens het inpakken van de boodschappen in Leek.

Foto 1: Imkerij Kuipers wordt voortgezet door Klaas zijn dochter Tina Kuipers. Wat dapper om in haar vaders voetsporen te treden!

bestnine

Vatten deze negen foto’s 2022 goed samen? Dat niet helemaal! We hebben namelijk samen veel meer bereikt, de hoogtepunten:

– We zetten een Streekboer pakkettenlijn op waardoor honderden huishoudens week op week genieten van biologische groenten, fruit en snackgroenten (zoveel mogelijk) uit de streek.
– We openden vier afhaalpunten in Drenthe en werden zo actief in alle drie de Noordelijke provincies.
– Na een enquête onder alle Streekboer klanten breidden we ons assortiment uit met biologische producten van verder weg en citrusfruit uit Spanje dat we rechtstreeks bij de boer inkopen.
– We begonnen met het filmen van onze boeren. Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden.

Voor volgend jaar staat er nog veel meer op de planning: 

Als we er in slagen deze maand de €450.000 aan te tikken met de crowdfunding, gaan we dit jaar onze impact verdubbelen. Dit willen we gaan doen door:

– Nog meer (biologische) producten van verderaf rechtstreeks bij boeren in te gaan kopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld avocado’s, koffie en tomaten
– De Streekboer pakkettenlijn verder uit te breiden
– Een nieuwe website te lanceren die het bestellen gemakkelijker maakt
– Te investeren in koelboxen waardoor afhaalpunten langer open kunnen en jij als klant ruimere afhaalmogelijkheden hebt
– Te investeren in zichtbaarheid op afhaalpunten en bij onze boeren

Het ultieme doel blijft gelijk: Smakelijke, eerlijke voedselproducten voor jou als consument en een eerlijke prijs voor de boer zodat hij/zij zich kan blijven richten op een kwalitatief hoogwaardig product dat goed is voor ons en voor de natuur.

Meedoen?
Producten bestellen kan uiteraard via: www.destreekboer.nl
Investeren kan nog deze maand via: crowdfunding.destreekboer.nl 

We kijken er naar uit je terug te zien dit jaar! 💚

 

Geef een reactie

whatsapp knop