Goedemiddag! Dank voor jullie tips om te portioneren en producten beter te bewaren. De gouden tip van Lindon deelden we vorige week op onze Facebook pagina en zal de komende week ook goed van pas komen! Deze week lijkt het tropisch warm in Nederland te worden. Bij hitte en vakantie hoort uiteraard ook buiten eten. Tijd om kooltjes op […]
Wow, het thema plastic verpakkingen leeft duidelijk! Ik was in ieder geval overdonderd door alle reacties op mijn vorige post! Veel van jullie vonden het fijn te horen dat wij zoveel mogelijk proberen te hergebruiken en te recyclen. Nadenken over bamboeverpakkingen🎍vond ik ook een erg goede tip waar we zelf nog niet eerder over nagedacht […]
Goedemiddag Streekboerklant! Houd jij ook zo van deze tijd van het jaar? Het zachte fruit hangt aan de bomen en de struiken en is klaar om geplukt te worden. Wij smullen thuis van de rode bessen, wijnbesjes, kersen en aardbeien uit eigen tuin. Kleine Iwan ? (foto) vindt niets leuker dan door de tuin heen […]
Natuurtuin ’t Hummelhûs uit Oudehorne staat bekend om het grote assortiment groente en fruit dat er verbouwd wordt: Met ruim 10 hectare aan grond verbouwt Natuurtuin ‘t Hummelhûs talloze soorten groenten. ’t Hummelhûs is een bijzonder bedrijf, want naast deze 10 hectare aan grond en de mooie nieuwe kas, is ‘t Hummelhûs ook nog een […]
Deze week reisde De Streekboer af naar Echtenerbrug om bij varkensboer Jaap Frerichs te kijken. De producten van Jaap zijn nog niet zo heel lang verkrijgbaar bij De Streekboer en daarom namen wij deze week een kijkje op zijn bedrijf! Bij aankomst op het bedrijf werd al gauw duidelijk dat de varkens van Jaap niet […]
Met windkracht zes reizen we af naar Koudum. Hier ontmoeten we Daan Trimpe en zijn dochtertje Liz. Daan is deze week onze Boer van de week. Hij runt het enige overgebleven tuinbouwbedrijf in Koudum, waar onder andere het bekende ‘Koudumer Beantsje’ wordt geteeld. Daarnaast teelt Kwekerij Trimpe ook bloemkool, spinazie, bietjes, rabarber, spruitjes en meer! […]
Ga voedselverspilling tegen met deze drie handige tips. Maandag 4 februari kopte de NOS dat we jaarlijks een rij vrachtwagens van hier tot Spanje vol voedsel weggooien. Maar liefst een derde van al het geproduceerde voedsel verdwijnt in de prullenbak. Niet alleen consumenten dragen hier aan bij, maar ook supermarkten, horeca en andere instellingen. Bij […]
Het zijn rare seizoenen, de winter begon uiterst nat en eindigde met de Siberische beer. Geen optimale condities voor de boeren, waar je eerst het land niet op kon omdat je dreigde weg te zakken, kon je vervolgens geen spade in de grond zetten door de vorst. Vol smart wachtten zij op het voorjaar en […]
Eindelijk is het zover, mijn onderzoek is klaar! Sommigen van jullie hebben het vast wel gemerkt: tijdens mijn stage het afgelopen halfjaar heb ik een onderzoek gedaan naar de voordelen van streekproducten. Daarbij heb ik gekeken naar wat jullie als klanten hierover weten, maar juist ook naar wat er (nog) niet zo bekend is. Het […]
Vóór de lokale voedselrevolutie In de huidige voedselmarkt is kwaliteit vaak ondergeschikt aan kwantiteit, wordt te weinig rekening gehouden met behoud van de natuur en zijn de winsten oneerlijk verdeeld. Dit moet en kan anders. Wij geloven dat verandering in het systeem begint bij een lokale voedselrevolutie. Daarom hebben wij de Streekboer Familie opgericht. Bedrijven, […]