Het was de week van het #boerenprotest. 2200 trekkers stonden op het Malieveld in Den Haag om een statement te maken: wij laten niet met ons sollen. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Het is niet fair om boeren – hardwerkende mensen die dag in dag uit zwoegen om voedsel voor de wereld te produceren – weg te zetten als de klimaatvervuilers. Het moet echter wel anders. Maar dat moeten wij de boeren niet opleggen, dat moeten we samen doen, mét de boeren.

In deze post formuleren we als eerste onze reactie op de boerenprotesten die meer dan 20.000 mensen bereikte op Facebook. Wij roepen iedereen op om niet alleen de boeren te steunen maar het ook samen anders te gaan doen. Dit heeft ons doen besluiten een Streekboer Restaurant te openen. Kom jij eten?

Ons betoog voor/over het #boerenprotestKopie Van Zonder Titel ()

Wij openen een Streekboer Restaurant!

19 oktober opent het Streekboer Restaurant. Afgelopen dinsdag hebben tijdens het boerenprotest duizenden boeren én consumenten aangegeven dat het anders moet. De boeren uit de streek nodigen jou daarom uit bij Boer Bart op het erf om te laten zien dat het ook anders kan. Door weer te gaan eten uit de streek nemen we de vork weer in eigen hand.

Op de boerderij serveren we vanaf 19 oktober vier zaterdagen lang een driegangendiner met zoveel mogelijk producten uit de streek. Elke week schuift er een andere boer aan om zijn/haar verhaal te vertellen. Zo zullen we, in het kader van BOKtober een van de eerste avonden zeker wijden aan het bokjesvlees van Egbert ter Veen (Groningen) en/of de Geitenhouderij uit Makkum (Friesland). Beiden hebben overigens om dezelfde reden deze hele maand ook een toffe aanbieding op onze site staan!

Wil je met het hele gezin uit eten, dan ben je van harte welkom tussen 17 en 19 uur tijdens het kinderrestaurant (leuk voor kinderen tot en met 12 jaar). Wil je juist even uit eten zonder de kinderen ? Dan nodigen we je uit vanaf 19 uur.

Ben je dus altijd al benieuwd geweest naar de producten van de Streekboeren maar is de stap om te bestellen bij De Streekboer nog iets te groot? Of bestel je al bij De Streekboer maar wil je graag weer eens wat boeren ontmoeten? Kom dan eten!

Dan nog even over de locatie…

…want die is niet voor niets gekozen! Je dineert op de boerderij met het uitzicht op de koeien. Ook voor de kinderen is genoeg te beleven want het restaurant huist bij Boer Bart op het erf in Rotstergaast. Meer weten of alvast tickets reserveren? Kijk dan even op onze site en houdt onze sociale media kanalen de komende week in de gaten voor updates.

Tot dineerse!

Sandra – oprichter De Streekboer

Sandra


Hoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Geef een reactie

whatsapp knop