Moestuinvlog 21: Lasagne van eigen kweek en een hele kip met onze eigen aardappeltjes

In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de […]

Daarom ben ik bio!

Deze week vervolgen we onze reeks over bio versus niet-bio. Een paar weken terug riepen we jullie op om jullie vragen over waarom biologisch of niet biologisch te produceren met ons te delen. Vandaag delen Streekboeren Martin en Jolanda van Kaasboerderij Kleikracht uit Winsum 🧀 waarom zij ervoor kiezen om gecertificeerd biologisch te leveren. Onderaan deze nieuwsbrief vind je […]

Recept: 100% lokale mosterd

Wist je dat zelf mosterd maken helemaal niet zo ingewikkeld en ontzettend lekker is? Het enige wat je nodig hebt is mosterdkorrels, wittewijnazijn, kurkuma, rietsuiker en een keukenmachine. Streekboer Ale Havenga verbouwt als een van de weinigen zelf mosterd in het Groningse Kloosterburen. Het recept van Ale delen we graag met jullie! Benodigdheden: 100 gram […]

whatsapp knop