Een stuk uit 2019 maar nog net zo actueel (onderaan het recept). Wow, wat was ik blij met mijn bestelling van afgelopen week. Met trots deel ik dan ook deze foto. Als ik mensen uitleg waarom ik De Streekboer begonnen ben, vertel ik altijd dat ik erin geloof dat boodschappen doen bij lokale boeren niet alleen gezonder […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Maak de spruitjes schoon. Schil de zoete aardappels en pastinaak en snijd in blokjes, circa de helft […]
Een keukenprinses ben ik niet. Maar één recept maak ik graag. Ik kan het alleen nooit onthouden. Ik heb het van een vriendin met wie ik een tijdje een huis deelde. Ik hoef haar maar te appen om te vragen: ‘Wil jij dat recept nog eens doorsturen van die pompoen?’ Ze weet dan gelijk welk […]
Dieuwke bezocht Doetie en deed verslag Op een druilerige dinsdagmorgen rij ik het erf van Doetie op. Ik stap uit en rammel aan de deur die klemt. Ik ben gezien, want Doetie helpt me naar binnen. Een stel enthousiaste Toggenburger geiten, ca. 70 stuks, begroeten mij ook. Gezellig en lekker warm scharrelen ze er door […]
Koffie: Een echt streekboerproduct! Heb jij je weleens afgevraagd waar de koffie die je drinkt vandaan komt? Niet uit Nederland in ieder geval! Dat is meestal wel bekend. Maar daar houdt het vaak ook op. Ik dacht ook nooit na over hoe koffiebonen groeien en geoogst worden. Totdat ik met het hele Streekboer team bij […]
Agnes ontwikkelde haar passie voor graan, meel en alles wat je ermee kunt maken vanuit haar liefde voor brood. Voor haar is het werken met het deeg en het vormen van heerlijk geurend en smakelijk brood met haar handen het mooiste wat er is. Bakken is altijd haar hobby gebleven. Ruim acht jaar is Agnes […]
Vorige week hadden we het over het verschil tussen een tuinder en een akkerbouwer. Toen stonden de spotlights op een tuinder, deze keer richten we de aandacht op een akkerbouwer. Jan Pieter van der Plaats is de eigenaar van It Griene Strân, een biologisch akkerbouwbedrijf net achter Workum. De naam van het bedrijf, ‘it Griene […]
De afgelopen tijd vonden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week een laatste tip van Rineke om divertariër te worden! Wat is dat nu weer? Onze laatste tip aan jou is: Doe zeker mee met één of meer van de vele mooie trainingen, […]
Bladeren door mijn receptenmap kwam ik deze heerlijke stamppot tegen. Heel vaak gegeten, maar inmiddels wat vergeten. Komt op mijn menu van deze week! Ik hou van gerechten met veel groentes. Een manier om veel groente binnen te krijgen is het vervangen van aardappelen, rijst of pasta door: groente! In dit geval zoete aardappel. Ingrediënten […]