Leuk nieuws: Sandra is de nieuwe co-host van de Keuken van Groningen podcasts. Dat betekent dat er de komende tijd nog veel meer podcasts aan gaan komen met interessante verhalen van lokale boeren en over lokaal voedsel. Wij gaan op bezoek bij Streekboeren maar ook bij boeren die niet aan De Streekboer leveren. Want waarom […]
Johannes belt mij op. Zijn directheid siert hem. ‘Monique, ik heb je blog gelezen maar er moet mij toch iets van het hart. Ik kom echt heel moeilijk aan die € 35,- als ondergrens die het bestellen bij De Streekboer eigenlijk pas rendabel maakt. We zijn maar met zijn tweetjes…’ Hij vertelt verder en ik […]
Bakken en braden in extra vierge olijfolie? Niet doen, roept de een, uiteraard doen, roept de ander. Wie heeft er gelijk? Ik vroeg het Nektarios van Ico Loi al toen we de voormalige winkel nog hadden. ‘Extra vierge is olie van de eerste koude persing. Een zo onbewerkt mogelijk product dus. Dat is altijd het […]
Een betrokken klant deelt regelmatig artikelen met ons over het wel en wee in de landbouwsector in het algemeen en over biologische landbouw in het bijzonder. Ze vraagt zich nu af of controles op bioproducten van De Streekboer effect hebben. ‘Moet elke schakel zich opnieuw certificeren? Dit las ze bij Odin, een coöperatieve supermarkt met […]
Henk komt altijd vrolijk aangelopen. De vrijwilligers herkennen hem al van ver, dus zijn krat met boodschappen staat al klaar. Hij haalt als eerste een pakje crackers eruit en zegt lachend: “Aha, voor als Henk weer eens gaat koken zonder pannen.” Grinnikend stopt hij het pakje in zijn tas en gaat verder met de rest […]
Robert komt lachend binnen: “Ik durf het bijna niet te vragen, want de vorige keer ging het daarna helemaal los.” Hij doelt op het moment dat hij stom toevallig vroeg naar split-erwten. Ik zei dat ik alleen Dik Trom’s had, en daarna lag onze website plat. Maar dat bleek gelukkig toch niet aan ons gesprekje […]
Op woensdag nemen Sandra en ik graag even de tijd om de dingen van de week door te nemen. De vraag die vaak opkomt is: Wat kunnen wij nu nog meer doen om te zorgen dat meer mensen enthousiast worden over wat wij willen bereiken? Want dat we niet tevreden zijn met het huidige bereik […]
Keuken van Groningen ging op bezoek bij Fruitbedrijf Bosschaart én bij De Streekboer. In deze podcast-aflvering vertellen Cornelia en Gerrit over hun werkzaamheden gedurende het hele fruitteeltjaar. Snoeien, bestuiving, oogsten, smaken van appels en peren, vorstbesproeing, gewasbescherming, kersen, beurtjaar, poffert, perenrassen, op de markt staan, suzukivlieg, bloesem, fruitplukdagen: het zijn maar een paar van de […]
Zo af en toe stuurt Trudie van Bijzondereboekjes.nl een recept toe dat ze heeft bedacht met boodschappen van De Streekboer. Trudie is onze collega onderneemster in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Ze haalt daar haar boodschappen op en koopt ook altijd nog wat dingen in het winkeltje. Want er zijn unieke items daar die alleen in […]
In de rubriek ‘De vraag en het antwoord’ deze week een vraag van onze eigen collega. Ze werkt in het inpakteam en is zeer betrokken bij het geheel: ‘Mijn ouders doen bijna alle boodschappen nu bij ons. Dat komt omdat ik heb uitgelegd wat ik doe bij jullie. Ik begon gewoon te werken als leuk […]