Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pel de banen en blender ze heel fijn. Schil de bataten/zoete aardappel & aardappelen, snijd in stukken en blender […]
Aflevering 60 Daan Trimpe 15 maart 2021 Half maart heeft Dieuwke een gemiste oproep van Daan Trimpe! Als Daan in het seizoen weer van de partij is als leverancier, betekent het dat het gedaan is met de ‘winterrust’. Het voorjaar begint, het aanbod in de webshop veranderd, en vanaf nu zal het groenteaanbod wekelijks variëren. […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Iedereen kan zonder al teveel tijd in de keuken toch dagelijks zijn groente en fruit binnen krijgen. Een […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Quinoa maaltijdsalade met geroosterde seizoengroenten. Lekker, snel te maken, fleurig en gezond op je bord. Bereiding Kook de […]
Aflevering 59 Cees Nooteboom 23 maart 2022 In deze Bij de Boer staat een bijzondere samenwerking centraal; die tussen een boer uit Westerwolde, Harm Sassen, Rineke Dijkinga, Mole ‘t Lam en De Streekboer. Als we iets gaaf vinden om te verkopen, dan zijn het wel producten waarvan de Nederlandse teelt is herontdekt. Denk bijvoorbeeld aan […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Wij gaan deze burgers aankomende week uitproberen, doe je ook mee? Bereiding Als je gedroogde bonen gebruikt, week […]
Aflevering 58 Hans Wilpstra 17 maart 2022 Woensdag 23 maart om 20 uur kun je al jouw vragen aan Hans Wilpstra van Ecolife Natuurvlees stellen. We zullen samen achter het beeldscherm gaan zitten en live gaan op Facebook en via Zoom [LINK]. Deze week ging ik al even bij Hans langs om een digitale rondleiding […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Het seizoen van de bladgroenten staat weer voor de deur, wat een feest! Hierbij een knalrecept om het […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Hendrik-Jan en Alida van Kippenkieft Aflevering 57 Kippenkieft 10 maart 2022 De nieuwe hennen van Hendrik-Jan en Alida van legkippenbedrijf Kippenkieft uit Winschoten leggen deze week hun eerste eieren. Het zijn de lekkerste maar ook de kleinste eieren die de hennen ooit zullen […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Johannes Spyksma uit Sumar Aflevering 56 Johannes Spyksma 3 maart 2022 We hebben weer een paar zonnige dagen achter de rug. Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen weer naar buiten komen en in hun tuin aan de slag gaan. […]