Vandaag geen verhaal over een boer maar wel over hoe wij samen het verschil maken. Het is een soort ‘kijk-ons-eens-fantastisch-zijn’. Heel on-Nederlands. Maar dat mag ook wel eens.

Afgelopen week vroeg iemand via Facebook waarom wij duur zijn ondanks het feit dat we de tussenhandel omzeilen. Het is een vraag die we veel vaker krijgen. Mijn antwoord bestaat uit vier aspecten: 1. Het is perceptie, we zijn niet altijd duurder. 2. We geven de boer bewust een hogere prijs omdat we niet willen dat hij onder de kostprijs produceert. 3. Het is vaak appels met peren vergelijken. 4. Als diegenen die het kunnen betalen dat ook doen, creëren we een systeem dat uiteindelijk ook toegankelijker is voor diegenen met een kleinere portemonnee. Over punt 4 wil ik het vandaag graag hebben.

Kopie Van Kopie Van Header Nieuwsbrief ( X Px) ()

Het is mijn doel als oprichter van De Streekboer om iedereen in Noord-Nederland op een gemakkelijke manier toegang te geven tot lokaal en op een verantwoorde manier geproduceerd voedsel. Daar horen ouderen bij, daar horen kinderen bij, daar horen mensen met een kleinere portemonnee bij.

Wat niet iedereen weet, is dat we regelmatig projecten oppakken die juist de groepen die nu niet direct bij ons terechtkomen bedienen. Al jaren ben ik op zoek naar een vorm om ook kinderen te betrekken bij lokaal en gezond voedsel. Ook wil ik me er hard voor maken dat gezond eten geen elitehobby wordt (voor zo ver dat het niet al is).

Mensen met een Stadjerspas, minima woonachtig in de Gemeente Groningen, kunnen met een Stadjerspas een Streekboer biologische groentetas tegen de helft van het tarief krijgen. De bestellingen gaan in dezelfde stroom mee als ‘reguliere’ klanten. Niemand ziet dat het Stadjespashouders zijn maar ze kunnen wel voordeling een biologische groentetas krijgen. De Gemeente Groningen zorgt ervoor dat de boer nog steeds een eerlijke prijs krijgt. Hoe mooi zou het zijn als we dit met meer gemeentes kunnen doen!?

Kinderen gezond leren eten, daar deden we tot vandaag nog niets mee. Gelukkig is hier met de Gezonde Smikkelweken verandering in gekomen. Spoony heeft een heel event opgezet wat kinderen op de Buitenschoolse Opvang (BSO) op een speelse manier in aanraking brengt met groente. Wij leveren deze week de groenten voor een lettersoep en distribueren de honderden pakketten naar BSO’s in Drenthe en Friesland. We verdienen er financieel gezien niets aan. Maar worden er op een ander vlak wel heel rijk van!

Waarom ik dit stuk met ‘kijk-ons-eens-fantastisch-zijn’ begin? Omdat ik deze week een filmpje tegenkwam die ik graag met jou wil delen (zie onderstaand). Ik zie jou, als je klant bent, als first follower. Het filmpje duurt slechts 3 minuten en maakt daarin direct heel duidelijk hoe belangrijk jij als first follower bent. Doordat jij beweegt, kunnen steeds meer mensen gaan bewegen en kunnen wij als De Streekboer op onze beurt dit ook weer voor anderen doen. Daar houd ik van! 💚

Geef een reactie

whatsapp knop