Bestellen met €5,50 korting? Word lid of log in als lid

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Schil en snipper de uien en knoflook. Wrijf/borstel de champignons schoon en snijd in kleine plakjes. Fruit uien, knoflook en paddenstoelen kort in een koekenpan in olijfolie. Doe het in een kom en meng dit vervolgens met alle andere ingrediënten, met uitzondering van de eieren. Des te fijner je de uien, zongedroogde tomaten en wortel snijd, des te steviger de structuur. Bij de paddenstoelen is het wel lekker als je af en toe een wat grover stukje proeft. Proef even en voeg naar eigen smaak nog iets van de ingrediënten toe. Als het lekker op smaak is, voeg je ook de geklutste eieren toe. Doe het in een ingevet cakeblik (eerst met bakpapier bedekken). Druk stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet het 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Voor een stevige cake laat je het afkoelen en snijd je er plakjes van. Erg lekker bij een salade, gestoomde groenten, soep, als stevige borrelhap/tussendoortje etc. Door de combinatie van eiwitten is het een zeer voedzaam/machtig dus eet er niet te veel van en combineer het met flink wat groenten.

Ingrediënten voor 1 brood

Paddenstoelen Brood

  • 2 flinke uien, heel fijn gesneden
  • 2 tenen uitgeperste knoflook
  • 250 gram fijngesneden, oesterzwammen
  • 4 a 5 eetlepels olijfolie
  • 2 volle eetlepels gedroogde kruiden (Italiaans, Provencaals of tuinkruiden)
  • 3-4 gram fijne
  • Zeesla
  • 75 gram fijngehakte noten, gehakte geroosterde kikkererwten* of gedroogde linzencrunch**

** als je een droogoven hebt kun je heel gemakkelijk zelf peulvruchten crunch maken. Zie omschrijving bij dit recept

  • 200 gram zeer fijn geraspte winterwortel
  • 5 a 6 zongedroogde tomaten
  • 125 gram geraspte oude schapen- of geitenkaas
  • 50-60 gram volkoren meel (haver, gerst, quinoa, kamut of rogge)
  • 150 gram boekweitgrutten
  • Peper en zout en eventuele verse groene kruiden naar smaak
  • 3 geklutste eieren

Geef een antwoord

whatsapp knop