Dit zijn de verhalen achter verschillende moestuinzaadjes van Werkverband Fryske Rassen: Koudumer Stamsnijboon Dit ras is door Piet Hobma in Koudum geselecteerd uit het niet meer gangbare ras Compliment. De zaaitijd is half mei, de oogsttijd half september. Het is zoals de naam al zegt een stamboon. De nog jonge bonen worden, nadat ze zijn […]
We hebben weer een paar iets warmere dagen achter de rug. Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen weer naar buiten komen en in hun tuin aan de slag gaan. Bij velen begint het weer te kriebelen met het moestuinseizoen in aantocht. Als groenteteler in je eigen moestuin is het nu hoog tijd […]
Deze gerechten kookte de Buurtkok voor hun sociale diners met lokale producten die werden gedoneerd door Streekboer klanten. Wil je het zelf ook eens proberen? Hierbij de recepten! De ingrediënten staan hier op een rij zodat je ze stuk voor stuk in jouw winkelmandje kunt klikken.
Ga aan de slag met de Streekboer buffelmozzarella, bloedsinaasappels en winterpostelein.
Dit is de Valentijnsgroet van Daniëlle van Dhana’s Chocolate voor jou. Bestel hier het Valentijnspakket en maak kans op 1 gratis pakket.
Recept 1: Ontbijtmuffins met pindakaas en blauwe bessen Ingrediënten (voor 4 stuks) 2 bananen 240 gram pindakaas 2 eieren ½ theelepel bakpoeder 100 gram speltbloem 150 gram blauwe bessen Voor de topping Extra blauwe bessen Extra pindakaas Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm in. Doe de bananen, pindakaas, eieren en bakpoeder […]
Hepatitis A in Blauwe Bessen Begin 2025 komen blauwe bessen slecht in het nieuws omdat er Hepatitis A blijkt te zitten op blauwe bessen van een van onze landelijke grootgrutters. Het blijkt om blauwe bessen uit Polen te gaan die niet onder de juiste hygiënische omstandigheden zijn geplukt. “In Nederland zijn de regels voor telers […]
Het recept voor een heerlijke mocktail bomvol Streekboer producten. Kies gezond. Omdat het kan én omdat het lekker is. Ingrediënten voor 4 personen 400 ml water 3 tl citroenmunt gember thee van Natuurtuin ‘t Hummelhûs 2 à 4 stuks citrusfruit van Citrus Sebastia, denk aan citroen, grapefruit en/of sinaasappel 100 ml 100% appelsap van Fruitbedrijf Bosschaart […]
Ingrediënten Rineke’s zuurkoollasagne De basis: circa 200 gram bruinerijstlasagnebladen (of anders 1 grote pot witte bonen, een peulvruchtenpasta of lasagnebladen) Voor de vulling: 3 uien 2 tenen knoflook 250 gram quorngehakt of kip-, lams- of rundergehakt kruidenzout of kruidenbouillon 1 grote pot zuurkool 1 theelepel gember 2 theelepels kerrie snufje gemalen chili Voor de ‘bechamelsaus’: […]










