Lytse Griente

Boeren: Steven & Bart

Adres gegevens

Dûbelestreek 33,
Dronryp

https://www.lytsegrientefriesland.nl/

In 2022 begon Steven Keijzer met het verbouwen van microgreens in Dronryp. Daarvoor woonde hij in Spanje.

Tijdens zijn verblijf in Spanje leverde Steven zijn zelfgekweekte microgreens aan verschillende Michelin-sterrenchefs, waaronder Aitor Latorre, Rodrigo de la Calle, Richard Alcayde en Fernández van Vlijmen.

Bart van Elden, een ervaren ondernemer in de horecabranche in Friesland, brengt jarenlange expertise op het gebied van smaken, wijnen en kennis van lokale Friese producten met zich mee.

Lytse Griente streeft ernaar om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Microgreens worden vervoerd en bewaard in biologisch afbreekbare verpakkingen, waarbij over elke stap van groei tot levering is nagedacht.

Dit zeggen Steven en Bart zelf over Lytse Griente:

"Vanaf dag één heeft Lytse Griente hard gewerkt om hun product in Nederland te kunnen verbouwen. Deze kans is uniek voor zowel Lytse Griente als voor Friesland, omdat ze als enige in het noorden van Nederland deze ongemodificeerde en ecologische zaden kunnen gebruiken en tot leven kunnen brengen.

De zaden zijn zorgvuldig geselecteerd uit het buitenland en worden hier in Dronryp gekweekt onder omstandigheden die de biologische omgeving nauwkeurig nabootsen, waardoor de ideale groeiomstandigheden worden gecreëerd.

De biologische grond waarin de microgreens groeien, draagt een speciaal ecologisch keurmerk dat voldoet aan de eisen voor het beste biologische en duurzame product. De groeiende microgreens worden verlicht met uitsluitend led-verlichting, en het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar.

Met veel passie, toewijding en zorg worden de microgreens bij Lytse Griente gekweekt. Het groeiproces staat hoog in het vaandel, en er wordt evenveel aandacht besteed aan de levering. Van zaadje tot eindproduct op uw bord zult u de zorg en passie ervaren die bij Lytse Griente centraal staan."

Nieuw
Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram

Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram

Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram

Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram

Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram

Lytse Griente
5,59

ca. 50 gram