Fruitkwekerij Berkenbroek

Boeren: Arjo van Vliet en Evelien Snel

Adres gegevens

Wittelerweg 20
Wittele

https://berkenbroek.nl/

Arjo en Evelien hebben een bijzonder zachtfruitbedrijf aan de rand van de Havelterberg. Op de Drentse zandgronden kweken Arjo en Evelien zacht fruit zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Eind 2013 zijn de eerste bessen aan de rand van de Havelterberg in Darp gepland. Het is een prachtig glooiend stuk land midden in het groen. Hier zijn ook reeën, hazen en dassen te vinden die ook wel eens een besje of een sappig blaadje mee eten. Arjo en Evelien proberen hier samen met de omgeving vooral smaakvol fruit te telen. Door keuzes te maken voor bepaalde rassen bessen en met natuurlijke bemesting zorgen ze ervoor de de bessen de allerlekkerste zijn.

In Wittelte hebben Arjo en Evelien de rest van hun bedrijf vorm gegeven. Hier hebben ze een foliekas neergezet voor de teelt van frambozen en aardbeien. Daarnaast experimenteren ze ook met kersen, kruisbessen, rode bessen, bramen. Arjo en Evelien zijn niet biologisch gecertificeerd maar maken bij de teelt enkel gebruik van natuurlijke vijanden en middelen die in de biologische teelt zijn toegestaan. 

 

Nieuw
Ledenspecial 1
Fruitkwekerij Berkenbroek
5,69

250 gram