De kip van vroeger
Als we het hebben over ‘trotse boeren’ dan is Co Bakx daar zeker één van. Sinds 2009 zijn Co en
Marion Bakx een hele bijzondere weg in geslagen met een hun vleeskuiken bedrijf.
De familie Bakx hecht veel waarde aan het gezond op laten groeien van hun Kromhoekster kippen.
Met alle praktijkervaring hebben zij het traditionele houderijsysteem verder ontwikkeld.
De mineralenbalans hebben ze zo weten te ontwikkelen dat de kippen gezonder opgroeien en meer
weerstand hebben. Goede granen, vetten, eiwitten en een eigen mix van mineralen zorgen voor een
gezond stukje kip, zonder toevoegingen. De kippen krijgen zelf samengesteld voer naar de
leeftijd van de kippen.
Dit alles zorgt voor een gezond stukje kip.
Vanaf 2009 is er bij de Kromhoeksterkip geen antibiotica meer gebruikt.
De kippen leven in meerdere grote stallen met strooisel. De leefomstandigheid in de stallen
wordt steeds aangepast naar behoefte en leeftijd van de kuikens. Dit komt de gezondheid van de
kuikens en de voedselveiligheid ten goede. De kuikens groeien er op zonder antibiotica. Deze
werkwijze heeft voordelen voor de consument. De Kromhoeksterkip biedt een gezonde kip, die malser, beter van smaak en langer houdbaar is. Het vlees is antibiotica-, volledig salmonella- en ESBL vrij. De kippen worden bij Gebr. Heijs in Leek geslacht.
Een gezond en puur stukje kip zonder toevoegingen