Bioschuur

Boeren: Arjan, Esther, Jannieke, Jan Henk en Alianne

Adres gegevens

Oogstweg 2
Winschoten

http://www.bioschuur.nl

De familie Prins heeft in 2023 het legkippenbedrijf Kippenkieft overgenomen van Alida en Hendrik-Jan Kieft.

In Winschoten houdt de familie Prins op kleinschalige en biologische wijze leghennen. Het bedrij is sinds 2011 wij biologisch gecertificeerd. Om de eieren te kunnen verkopen aan klanten van De Streekboer is Bioschuur een erkend Pakstation: Zij krijgen 6x per jaar (onaangekondigde) controle waarbij zij moeten voldoen aan de strenge eisen van dierwelzijn, hygiene en voedselveiligheid. 

De legkippen hebben elke dag onbeperkt toegang tot de uitloop. Zij krijgen biologisch voer en er worden geen medicijnen gebruikt. Om de consument goed te laten zien hoe de kippen leven heeft Bioschuur een skybox die een goede inkijk geeft in de stal. Verder hebben ze een steiger in de uitloop waardoor je feitelijk tussen de kippen staat en de ruimte die zij hebben zelf kunt ervaren. In onze plattelandswinkel verkopen we naast onze eieren een groot assortiment aan streekproducten waarbij het verhaal achter het product voor ons belangrijk is.

Naast leghennen heeft de familie Prins ook nog een biologisch akkerbouwbedrijf met boerderijwinkel in het nabijgeleden Meeden. 

Bioschuur
Vanaf: 2,65

per 6 of 10 stuks

Wissen
Bioschuur
3,50

per 10 stuks

Op voorraad