Waddenmax

Max, Ben, Annelies en Mieke
Regio:

Adres gegevens

Ommelanderweg 32,
9978 TC Hornhuizen

www.waddenmax.nl

Waddenmax: Onze koeien luieren in de winter lekker in de stro

Familie van Tilburg

WaddenMax is een familiebedrijf in Hornhuizen dat Biologisch Dynamische zuivelproducten maakt. Vader Max en zoon Ben verzorgen de koeien. Annelies, de vrouw van Max, en Mieke, de vrouw van Ben, maken de zuivelproducten van de melk van hun eigen koeien. En dat proef je!

Een uitgestrekte polder in het noorden van Groningen, tegen de Waddenzee aan. Er wordt de schoonste lucht van Nederland gemeten. Een lichte ochtendnevel hangt nog boven het gras en er lopen zo’n 85 biologische melkkoeien te grazen. De koeien zijn zwartbonte kruisingen van het blaarkop-ras en dragen met trots hun natuurlijke hoorns. Ze houden van lekker en gezond eten. ‘s Zomers lopen de koeien dag en nacht buiten en eten dan voornamelijk gras. In de winter kunnen ze lekker in een dik strobed liggen in de potstal. Je ziet ze soms even een sprintje trekken of een paar danspasjes maken in het stro. De koeien eten ‘s winters kuilvoer, hooi, grasbrok, geplet graan en erwten. Al het voer wordt op het bedrijf geteeld. Gezonde koeien zijn de basis voor een mooi eindproduct.

Wil je een keer een kijkje komen nemen op onze boerderij, dan ben je van harte welkom. Ervaar zelf hoe de koeien in de winter lekker luieren in het stro, wandel over het koeienpad naar de zeedijk en snuif de frisse zeelucht op. We vertellen graag over ons leven op de boerderij.