Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Als er iets altijd volop lokaal voorradig is zijn het wel bonen. Je moet alleen niet vergeten ze […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Durkje en André uit Vegelinsoord Aflevering 55 Durkje en André 16 februari 2022 (De kaas van de mem van) Buurvrouw Durkje Ons kantoor in Leek hangt vol met krantenknipsels. Over ons en over onze leveranciers is veel geschreven afgelopen jaren. Een van […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Deze week een recept dat een beetje meer context nodig heeft: Paté. Veel mensen gruwelen bij de gedachte […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Selleriesalade: Het is inderdaad wel wat meer werk dan een bakje selleriesalade in de winkel kopen. Maar […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Familie Bolhuis uit Jubbega Aflevering 55 Familie Bolhuis 9 februari 2022 In het centrum van Jubbega ligt de bakkerij van de familie Bolhuis. Regelmatig heb ik telefonisch contact met Berend Bolhuis en altijd vertelt bij vol trots en enthousiasme over de bakkerij. […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Familie Hofma uit Katlijk Aflevering 54 Familie Hofma 3 februari 2022 Het is vijf jaar geleden als ik begin bij De Streekboer, en René en Erica Hofma zijn er dan in Heerenveen al bij. Erica wordt door mijn collega geïntroduceerd als hét […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pickle versie: Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de kool (meerdere kleuren zoals witte, rode en […]
Al bijna twee jaar hebben we geen open dagen op de boerderij kunnen organiseren. De Streekboeren vinden dit erg jammer want ze doen niets liever dan ons allemaal laten zien op welke manier zij boeren. Om jou toch een kijkje in de keuken te geven, hebben we iets leuks bedacht: “Over de vloer bij… De […]
Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week Jurjen en Annechien uit Sexbierum Aflevering 53 Jurjen en Annechien 19 januari 2022 Het is woensdagmorgen, aan de telefoon hangt Annechien Bruinsma die ons samen met haar man Jurjen al jaren voorziet van (h)eerlijke biologisch-dynamische geteelde spruiten. “Ik heb niet genoeg deze […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Bodem: Meng voor het deeg alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan het water en de […]