Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Breng de eieren aan de kook, draai het vuur uit en laat ze 7 minuten staan met het deksel op de pan. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil ook de aardappelen (tenzij biologisch, dan kun je ze in de schil koken) en stoom ze gaar. Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Doe een laag water in een pan, breng het aan de kook en leg de asperges erin. Afhankelijk van de hoeveelheid laat je ze 10-20 minuten koken. Giet ze af en doe er wat roomboter over. Pel uien en knoflook, snijd ze en doe ze in een koekenpan. Laat ze glazig worden en voeg vervolgens de roomboter/ghee en de rijstmelk toe. Laat een paar minuten sudderen met het deksel op de pan. Als de uien gaar zijn voeg je het boekweitmeel toe om de saus licht te binden. Laat nog een paar minuten sudderen en haal het dan van het vuur. Maak op smaak met peper, zout en voeg vervolgens de olijfolie, azijn en siroop/honing toe. Proef even en voeg, indien nodig, nog wat van de ingrediënten toe. Snijd het bieslook fijn en serveer dit erbij. Serveer de nieuwe aardappelen en asperges samen met de eieren.

Ingrediënten

Aspergesmetzoeterodeuiensausrinekedijkinga.af

  • 800-1000 gram asperges
  • 400 gram aardappelen
  • 3 eieren
  • 3 à 4 flinke rode uien
  • 1 flinke eetlepel roomboter/Ghee*
  • 1 teen knoflook (2 knoflooktenen is ook lekker)
  • 250 ml rijstmelk
  • paar draaien peper en zout uit de molen (of een paar eetlepels sol, zie recept)
  • 1-1.5 eetlepel boekweitmeel als bindmiddel
  • 1 eetlepel frambozen- of balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rijstsiroop, honing of een theelepelÂ
  • kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • flinke hand bieslook

 

Geef een reactie

whatsapp knop