Geschreven door: Monique van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden Oei oei oei, het is nog niet gelukt om Waddenmax te spreken. Ik had het nog zo beloofd. maar die tijd hè?! Die vliegt! Maar, ik heb natuurlijk ook weer niet stil gezeten. Ik heb wel een verhaal geschreven over de Yoghurt en echte verse aardbeien […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Schil en snipper de uien en knoflook. Wrijf/borstel de champignons schoon en snijd in kleine plakjes. Fruit […]
Geschreven door: Monique van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden Sandra is eventjes op vakantie. Daarom stuur ik jullie deze en volgende week vanuit de winkel een bericht. De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost werken immers schouder aan schouder voor een eerlijke en gezonde voedselketen. Dus elkaar vervangen om jullie als trouwe achterban te voorzien van […]
Nog steeds moet ik eens een bezoek brengen aan Hendrik-Jan en Alida van Kippenkieft. Niets liever doen ze dan de consument op het erf uitnodigen om hen te laten zien hoe zij vinden dat kippen moeten worden gehouden. Helaas laat de vogelgriep dat nog steeds niet toe. Juist daarom is het belangrijk de eitjes van […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Voor een gezond cholesterol. Bereiding Kook de eieren, laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in stukjes […]
Eigenlijk is het helemaal niet de juiste tijd om een stukje te schrijven over Egbert ter Veen van Geitenhouderij Ter Veen. En toch doen we het. Egbert zijn geiten geven op dit moment hun melk aan de lammetjes. Vandaar dat hij momenteel weinig producten om te verkopen heeft. Er is immers geen melk over om […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Dit platbrood is een recept uit mijn Boek ‘Je Brein Vitaal’. Wie voor optimale brein-vitaliteit gaat geeft zijn […]
Welkom bij De Streekboer! De Streekboer creëert een weg van boer naar bord die eerlijker, duurzamer én leuker is. Hoe mooi en leuk is het dat je week op week jouw steentje bij kan dragen aan een mooiere wereld door bewust en lokaal boodschappen te doen? Wij maken het samen met onze klanten mogelijk en […]
Aflevering 65 Bio van verder 28 mei 2022 Vanaf heden bieden we voor jou ook de mooiste producten biologisch gecertificeerd van verder weg aan. Vandaag leg ik je uit waarom en vertel ik alvast iets over de producenten van deze producten. 80% van ons voedsel kunnen we uit de streek halen. Waar mogelijk, doen we dit […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Een lasagne zonder granen en melk. Met toch heerlijke laagjes en een kokosmelk ‘bechamelsaus’. Een heerlijk recept om […]