Rineke’s recept: Paddenstoelen brood

Paddenstoelen Brood

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Schil en snipper de uien en knoflook. Wrijf/borstel de champignons schoon en snijd in kleine plakjes. Fruit […]

Monique: Stikstof, wat jij eraan kan doen!

Ronny & Monique Uithof

Geschreven door: Monique van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden Sandra is eventjes op vakantie. Daarom stuur ik jullie deze en volgende week vanuit de winkel een bericht. De Streekboer en Jouw Dagelijkse Kost werken immers schouder aan schouder voor een eerlijke en gezonde voedselketen. Dus elkaar vervangen om jullie als trouwe achterban te voorzien van […]

Bij de Boer: Geitenhouderij Ter Veen

egbertterveen

Eigenlijk is het helemaal niet de juiste tijd om een stukje te schrijven over Egbert ter Veen van Geitenhouderij Ter Veen. En toch doen we het. Egbert zijn geiten geven op dit moment hun melk aan de lammetjes. Vandaar dat hij momenteel weinig producten om te verkopen heeft. Er is immers geen melk over om […]

Rineke’s recept: MAC flatbread

Mac Flatbread

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Dit platbrood is een recept uit mijn Boek ‘Je Brein Vitaal’. Wie voor optimale brein-vitaliteit gaat geeft zijn […]

Rineke’s recept: Zoete aardappel lasagne

Zoete Aardappel 'lasagne'

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Een lasagne zonder granen en melk. Met toch heerlijke laagjes en een kokosmelk ‘bechamelsaus’. Een heerlijk recept om […]

whatsapp knop