Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Bereid de tuinbonen, doperwten of peulen voor (doppen, punten, eventuele draden eraf) en was deze. Breng water aan de […]
Geschreven door: Dieuwke en Sandra Klaas Kuipers, onze imker in hart en nieren, is niet meer. Het komt hard aan. Niemand wil Klaas nu al missen. Zijn kennis, maar met name ook zijn persoonlijkheid gaat gemist worden. Als team De Streekboer willen we dit graag eren met een In Memoriam. Om al het moois dat hij […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Deze week hebben we, in het kader van de Gezonde Smikkelweken, een recept van Spoony. Bestel hier […]
Vandaag geen verhaal over een boer maar wel over hoe wij samen het verschil maken. Het is een soort ‘kijk-ons-eens-fantastisch-zijn’. Heel on-Nederlands. Maar dat mag ook wel eens. Afgelopen week vroeg iemand via Facebook waarom wij duur zijn ondanks het feit dat we de tussenhandel omzeilen. Het is een vraag die we veel vaker krijgen. […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Pompoenpitten en komijnzaad in een koekenpan op een heel zacht vuurtje roosteren. De aardappelen schillen, de courgette […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Uien en knoflook snipperen in het vet. De groenten in stukken snijden en in de pan erbij […]
Geschreven door: Sandra Het is dinsdagavond als Nynke de Jong mij appt. Ik lees in eerste instantie alleen de laatste regel: “Sorry voor het lange verhaal, dit moest mij even ‘van het hart’ en het leek mij goed dat jullie ook op de hoogte zijn hiervan. Groetjes, Nynke.” Dat triggert natuurlijk meteen. Ik besluit snel […]
Yes! We hebben weer broccoli van Jurjen en Annechien van Waddengeluk in de shop. Sommigen verklaren me voor gek, ik vind het een geluksmomentje. Alleen al om Jurjen en Annechien te steunen zal ik een broccoli kopen. Maar ik kan me voorstellen dat dat jou niet genoeg zegt. Vandaar in deze nieuwsbrief een ode aan […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Uien en knoflook pellen, snipperen en fruiten in kokosolie. De kokosmelk en andere ingrediënten toevoegen. Op een […]
Geschreven door: Monique van Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden Oei oei oei, het is nog niet gelukt om Waddenmax te spreken. Ik had het nog zo beloofd. maar die tijd hè?! Die vliegt! Maar, ik heb natuurlijk ook weer niet stil gezeten. Ik heb wel een verhaal geschreven over de Yoghurt en echte verse aardbeien […]