Geschreven door: Sandra

Deze week een vreemde eens in de bijt tussen de boeren: Mefrouw’s Eco-shop. Deze maand hebben we, bij uitzondering, een paar van haar producten in de webshop staan. De reden is minder leuk: Vanwege ernstige gezondheidsklachten moet Mirelle, de eigenaresse van Mefrouw’s Eco-shop, stoppen met haar winkel en webshop.

Mirelle verkoopt allemaal producten die horen bij een afvalvrije (zero-waste) leefstijl. Het zijn dus niet perse streekproducten maar wel allemaal producten die je helpen jouw voetafdruk te verkleinen. Omdat Mirelle moet stoppen én het de cadeaumaand bij uitstek is, besloten wij haar producten tijdelijk in onze webshop aan te bieden. Zo raakt Mirelle haar voorraad kwijt en maken we het hopelijk voor jou een stuk makkelijker om een duurzaam geschenk te kopen.

Wat voor producten hebben we in de Streekboer shop?
Mijn persoonlijke favorieten zijn het oneindige schrijfblokje en de bijenwasdoek. Ik ben iemand die toch nog graag notities maakt op papier. Aan het einde van de dag verwerk ik vervolgens alle notities op mijn laptop. Met het oneindige schrijfblokje schrijf je alles op en wis je het ook zo weer uit aan het einde van de dag; ideaal!

De bijenwasdoek kun je gebruiken ter vervanging van folie of welke andere wegwerpverpakking dan ook maar. Ik verpak zelf vaak de kaas er in. Je kunt een bijenwasdoek ook om een boterham heen doen of over een (afgekoelde!) ovenschotel heen leggen. Het enige waar je om moet denken… spoel de doek af met koud water. Mijn moeder maakte 1x de fout om de doek met warm water af te spoelen. Dan is je doek wel weg helaas…N

Waar ik erg benieuwd naar ben maar waar ik zelf nog geen ervaring mee heb: De herbruikbare keukenrol. Zelf gebruik ik altijd nog heel ouderwets een vaatdoek, maar misschien werkt dit wel 10x beter. Heb jij er al ervaring mee? Ze zien er in ieder geval mooi uit!

Voor de rest van het aanbod kun je het beste even op onze site kijken. Hopelijk zit er wat voor je tussen. Op een mooie, warme decembermaand!

Geef een reactie

whatsapp knop