Eggens Craft Beer

Boeren: Martijn Eggens

Adres gegevens

Oudezijl 1A
Bad Nieuweschans

https://www.eggenscraftbeer.com/

Martijn Eggens, gedreven door zijn passie en liefde voor bier, is de drijvende kracht achter het ontstaan van Eggens. Na enkele jaren van kleinschalig thuisbrouwen, zette Martijn in 2017 de stap naar grootschaliger brouwen, waarbij hij gebruikmaakt van de ketels van andere Groningse brouwerijen. Onder zijn leiding worden alle bieren met vakmanschap en uiterste precisie gebrouwen, met als doel altijd de hoogste kwaliteit te waarborgen.

De bieren van Eggens onderscheiden zich door hun krachtige moutbasis, wat resulteert in bieren met vaak een hoger alcoholpercentage. Voor Martijn is dit een weloverwogen keuze, omdat hij ervan overtuigd is dat bier een volle moutsmaak moet hebben die lang in de mond blijft hangen. Daarnaast worden vaak net even andere kruiden en hopsoorten gebruikt, en wordt iets meer koolzuur toegevoegd, waardoor de bieren lekker fris blijven en gemakkelijk drinkbaar zijn.

Naast de smaak biedt De Streekboer Eggens bier aan omdat voor de productie voornamelijk lokale granen en hop worden gebruikt. De granen komen onder andere bij biologische Streekboer Landgoud uit Kloosterburen vandaan. Het bier wordt tegenwoordig gebrouwen bij de Graanrepubliek, dat gevestigd is in de oude remise van Bad Nieuweschans. En dit is niet voor niets. De Graanrepuliek is een cooperatie met als doel graanproducten uit de regio te verwerken en te vermarkten. Daar past Eggens bier uitstekend bij!