Citrus Sebastia

Boeren: Javier

Adres gegevens

Neutronstraat 2
Groningen

http://www.citrussebastia.nl/ons-verhaal/

Citrus Sebastia werkt samen met een spaanse familie. De velden in Valencia (Spanje) worden gerund door Javier. Javier is een echte Spanjaard. Hij en zijn familie is al sinds de jaren 60 volledig gespecialiseerd in citrusvruchten van de velden in Valencia (Spanje). De bomen staan op de beste grond en het gebied heeft een rijke historie. De familie oogst de vruchten de dag voor transport zodat deze op z'n verst naar de klant gaan. 

Javier zijn voormalige buurman - Pablo - is naar Groningen geëmigreerd. De citrusvruchten zijn in Valencia al een begrip en zijn hun vruchten bijzonder populair. Zo is het idee ontstaan om de citrusvruchten van Javier in Nederland aan te bieden. Dit is hoe  Wat je wilt weten over de vruchten: 

  1. Het soort mandarijnenstruiken dat Javier heeft is net even anders dan de standaard. Ze leveren daardoor minder op maar de mandarijnen zijn wel veel lekkerder!
  2. Je kunt de schil van de mandarijn ook prima eten. Het is inmiddels standaard geworden dat citrusvruchten van een chemische coating worden voorzien. Zo blijven ze langer goed. De vruchten van Citrus Sebastia hebben geen coating. 
  3. Doordat de mandarijnen niet voorzien zijn van een coating, zijn ze wel extra kwetsbaar. Bewaar de mandarijnen dan ook bij voorkeur in de koelkast. Lukt dat niet, zet ze dan op de meest koele plaats in huis neer. Na een week zijn de mandarijnen nog prima te eten maar wel minder lekker. Het is een blijft een versproduct!
  4. De mandarijnen worden 95% van de tijd geleverd op de woensdag. Daardoor kunnen wij ze op donderdag en vrijdag uitleveren. Een enkele keer komen ze pas op donderdag in Nederland aan. Mocht dat zo zijn, dan kunnen we in het meest ongunstige geval genoodzaakt zijn de mandarijnen die op donderdag zouden worden uitgedeeld een week later uit te leveren. Eerlijk is eerlijk, wij vinden dit ook wel een beetje spannend. Maar goed, we moeten samen wat proberen om ons voedselsysteem eerlijker en transparanter te maken toch?!
  5. Het kan zijn dat de schil van de mandarijn groen is. Dit hangt af van de temperatuur in Valencia. Pas als de temperatuur daar 's nachts daalt, kleur de mandarijn geheel oranje. Wees gerust: De smaak wordt er zeker niet minder van!

​Bekijk de video van Citrus Sebastia hier: 

Citrus Sebastia
Vanaf: 4,99

Citrus Sebastia wordt gerund door Javier, een echte Spanjaard. De vruchten van Javier en zijn familie zijn al sinds de jaren 60 een begrip in Valencia. Zijn voormalige buurman – Pablo – is naar Groningen geëmigreerd. Hier is het idee ontstaan om de citrusvruchten van Javier in Nederland aan te bieden. Deze sinaasappels komen rechtstreeks [...]

Wissen
Nieuw
Citrus Sebastia
Vanaf: 4,69

Citrus Sebastia wordt gerund door Javier, een echte Spanjaard. De vruchten van Javier en zijn familie zijn al sinds de jaren 60 een begrip in Valencia. Zijn voormalige buurman – Pablo – is naar Groningen geëmigreerd. Hier is het idee ontstaan om de citrusvruchten van Javier in Nederland aan te bieden. Javier verbouwt de mandarijnen [...]

Wissen
Citrus Sebastia
Vanaf: 4,99

Citrus Sebastia wordt gerund door Javier, een echte Spanjaard. De vruchten van Javier en zijn familie zijn al sinds de jaren 60 een begrip in Valencia. Zijn voormalige buurman – Pablo – is naar Groningen geëmigreerd. Hier is het idee ontstaan om de citrusvruchten van Javier in Nederland aan te bieden. Deze mandarijnen komen rechtstreeks [...]

Wissen