Aspergebedrijf Hoekstra

Boeren: Familie Hoekstra

Adres gegevens

Schoterlandseweg 15
Katlijk

http://www.frieseasperges.nl

Je ziet ze zelden in Noord-Nederland, asperge-telers. Juist dat maakt de trotse familie Hoekstra uit Katlijk zeer bijzonder. Waar ze in Limburg in rijen naast elkaar verbouwd worden, is een veld vol asperges in Friesland toch echt een zeldzaamheid. En dat brengt grote voordelen met zich mee, vertelt aspergeteler Uulke Hoekstra.

Asperges zijn gevoelig voor ziekten en beestjes. Door de massale aspergeteelt in Limburg komen de aspergevliegjes en ziektekiemen daar veel voor. Het gevolg is dat Limburgse telers veel moeten spuiten met bestrijdingsmiddelen. Doordat hier in de buurt geen asperges verbouwd worden hebben wij hier in Friesland geen last van. Sinds onze start in 1998 hebben wij daardoor nog nooit bestrijdingsmiddelen hoeven gebruiken. Dat maakt onze asperges absoluut uniek!

In het aspergeseizoen staat de boerderij aan de Schoterlandseweg in Katlijk op zijn kop. Van heinde en verre komen mensen asperges van de boerderijwinkel aan huis afhalen. De hele familie zet zich volop in om ieder seizoen tot een succes te maken.

Uulke en Rik zijn in de aspergetijd bijna iedere dag op het land. Mem Wiepkje verzorgt de boerenwinkel en ik regel de communicatie eromheen. Daarnaast sorteren we de asperges met ons allen. Oh, en de koeien krijgen het afval, die zijn er gek op!

aldus dochter Sjoukje Hoekstra. Zij en Rik willen ervoor zorgen dat het aspergebedrijf ook de komende jaren blijft voortbestaan en zijn volop actief in het bedrijf. Zo is de volgende generatie zich al aan het voorbereiden om Friesland te blijven voorzien van de heerlijkste asperges.

Nieuw
onbespoten
Hoekstra Asperges
3,49

Prei per kilo december 7th, 2023Dieuwke Blaauw

Nieuw
onbespoten
Hoekstra Asperges
0,89

ca. 250 gram