Duurzaam

Eerlijk Vlees

Milieuvriendelijk

Welkom in de boerderijwinkel van Mienskiep!

Op onze boerenpagina vind je de producten die verkrijgbaar zijn in onze online boerderijwinkel.

Afhalen of bezorgen?
Al onze producten worden GRATIS bezorgd in Leeuwarden. Woon je niet in Leeuwarden dan kun je de producten gratis afhalen in Leeuwarden. Binnen een straal van 25 kilometer rondom Leeuwarden kunnen de producten voor €6,50 worden bezorgd. Bij besteding van €50,00 of meer worden er geen bezorgkosten berekend.

Veel winkelplezier!

In de Leeuwarder wijk Blitsaerd staan tussen de woonhuizen hier en daar keppeltjes schapen te grazen. De schapen zijn van Natanaël Zijlstra, die met z’n bedrijfje Mienskiep probeert hij mensen te voorzien van dit unieke lamsvlees.

De schapen van Natanaël zijn Gotlandse Pelschapen. Dit is een heel bijzonder ras, dat oorspronkelijk veel in Zweden werd gehouden. In Nederland zie je ze vrij weinig. Naast dat de schapen heerlijk vlees produceren, is ook het wol van deze schapensoort heel bijzonder. Dit ras schaap staat als enige aangemerkt als officieel pelsdier en wordt nadat het gelooid is gebruikt voor het maken van kleding of bijvoorbeeld gebruikt in het interieur.

Ik probeer te boeren aan de hand van kennis en niet aan de hand van technologie. Eigenlijk ben ik gewoon natuurlijke systemen aan het kopiëren. Op deze manier hoef ik ook geen dure investeringen te doen in stallen of machines.

De naam van het bedrijf is natuurlijk een kwinkslag naar het woord ‘mienskip’, wat gemeenschap betekent. ‘Mijn schapen staan ook letterlijk midden in de gemeenschap, vertelt Natanaël. ‘Het grasland dat ik gebruik zijn nog niet verkochte bouwkavels. Rondom de percelen gebruik ik gaas dat de schapen binnenhoudt en waar ik geen stroom voor hoef te gebruiken. Zo kunnen de kinderen in de buurt de schapen gewoon aaien.’

De schapen lopen het hele jaar buiten. Alleen in de lammerperiode, rond maart/april, gaan ze even naar binnen. De lammeren blijven daarna zo lang mogelijk bij de moeder lopen. De schapen verzorgen ook zelf de bemesting van de percelen. Er wordt geen mest van buitenaf aangevoerd. In de winter, wanneer het gras niet meer groeit, krijgen de dieren hooi, dat in de zomer wordt gewonnen van dezelfde percelen.

Visie

 • Mienskiep wil de verbindende factor zijn tussen burgers en schapen.
 • Mienskiep wil op een biologische en diervriendelijke manier schapen houden.
 • Mienskiep wil biologisch vlees produceren.
 • Mienskiep wil op een natuurlijkvriendelijke manier gras maaien.

Dit doen we door

 • Geen gebruik te maken van kunstmest en landbouwgif.
 • Niet preventief diergeneesmiddelen toe te passen.
 • Minimaal diergeneesmiddelen toe te passen.
 • Optimaal gebruik maken van begrazing en eigen ruwvoer.
 • Minimaal gebruik te maken van krachtvoer.
 • Minimaal co2 belasting door minimaal gebruik te maken van motorische machines en maximaal schapen in te zetten.
 • Geen gebruik maken van stroomdraad of stroomnet.

Het Gotland Pelsschaap is zeer aanhankelijk en nieuwsgierig, waardoor de beesten maximaal toegankelijk zijn. Door de hoge aaibaarheidsfactor te combineren met het kindvriendelijk afzetten van percelen verbinden we de mensen met de dieren.

Mienskiep verstaat onder (MVO) Maatschappelijk verantwoord ondernemen de volgende kernwoorden:

 1. Duurzaam
 2. Biologisch
 3. Mens- & diervriendelijk

Afhalen bij de boer in Leeuwarden: €0,00
Bezorgen in Leeuwarden: €0,00

Bezorgen binnen een straal van 25 km rondom Leeuwarden: €6,50*
Bezorgen buiten een straal van 25 km rondom Leeuwarden NIET mogelijk

*Bij besteding van €50,00 of meer worden er geen bezorgkosten berekend.

Onze Producten

Lamsvlees

Schapenvachten

Ga naar afrekenen