De Pijp

Afhaalpunt: De Pijp

De Pijp is een heel fijn gebouw waar pandgenoten en gasten zelfstandig én met elkaar werken. ‘Lekker nuchter, ongedwongen sociaal,’ dat zeggen ze er zelf over. En het is eigenlijk precies zoals ik Groningen sowieso zou typeren.

Bij De Pijp (het gebouw heet zo omdat het de laatste overgebleven fabriekspijp in de binnenstad van Groningen is) haal je je streekboerboodschappen al nieuwe stijl op: alles zit per klant in één koelbox.

Daardoor is de ophaaltijd wat ruimer want in een dichte box blijven producten wel tot 24 uur genoeg gekoeld en bevroren. Bij De Pijp kun je daarom je bestelling ophalen tussen 14.00 en 18.00 uur. Twee uur langer dan bij de meeste afhaalpunten.

Ella is afhaalpuntbeheerder. Je mag haar bij de ingang bellen via de intercom en dan komt ze naar je toe gesneld. Als nieuwe klant moet je weten waar het is want je moet even via een klein steegje. We kunnen helaas geen bord op de stoep zetten want de bus stopt ook pal voor de deur. Hopelijk herken je het steegje door het Streekboer bordje!