De vraag en het antwoord: No-waste acties, redden jullie ook wortelen en zoete aardappels?

Via Linked-In, Facebook en via de mail worden we getagd en krijgen we berichtjes. Er zijn 50.000 kilo biologische wortelen bij een boer in Zuid-Holland afgekeurd. Of wij ze ook gaan redden. Twee weken later: Stefan zoekt een afnemer voor 50.000 te kleine en misvormde zoete aardappels. Daar kan De Streekboer toch wel wat mee? […]

Koken met Streekboer-fans: Kippenlevers met groente 

Img

Theda en Bertus zijn klanten van het eerste uur. Als Bertus vlak na kerst zijn boodschappen komt halen in de Blokhuispoort en even moet wachten ziet hij een groep studenten. Ze worden rondgeleid en hij ziet zijn kans schoon: ‘Van welke opleiding zijn jullie?’ Hoor ik hem vragen. ‘Van de de Hotelschool’, zegt een jongedame. […]

Podcast: Welkomboerderij Onstaheerd Sauwerd

Leuk nieuws: Sandra is de nieuwe co-host van de Keuken van Groningen podcasts. Dat betekent dat er de komende tijd nog veel meer podcasts aan gaan komen met interessante verhalen van lokale boeren en over lokaal voedsel. Wij gaan op bezoek bij Streekboeren maar ook bij boeren die niet aan De Streekboer leveren. Want waarom […]

De vraag en het antwoord: Toch nog maar eens een keertje over de minimale orderwaarde

Johannes belt mij op. Zijn directheid siert hem. ‘Monique, ik heb je blog gelezen maar er moet mij toch iets van het hart. Ik kom echt heel moeilijk aan die € 35,- als ondergrens die het bestellen bij De Streekboer eigenlijk pas rendabel maakt. We zijn maar met zijn tweetjes…’ Hij vertelt verder en ik […]

De vraag en het antwoord: Is bio onnodig duur door extra controle

Scherm­afbeelding  Om ..

Een betrokken klant deelt regelmatig artikelen met ons over het wel en wee in de landbouwsector in het algemeen en over biologische landbouw in het bijzonder. Ze vraagt zich nu af of controles op bioproducten van De Streekboer effect hebben. ‘Moet elke schakel zich opnieuw certificeren? Dit las ze bij Odin, een coöperatieve supermarkt met […]

Koken met Streekboerfans: Koken zonder pannen met Henk

Scherm­afbeelding  Om ..

Henk komt altijd vrolijk aangelopen. De vrijwilligers herkennen hem al van ver, dus zijn krat met boodschappen staat al klaar. Hij haalt als eerste een pakje crackers eruit en zegt lachend: “Aha, voor als Henk weer eens gaat koken zonder pannen.” Grinnikend stopt hij het pakje in zijn tas en gaat verder met de rest […]

Koken met Streekboer-fans: Robert durft het bijna niet te vragen…

Scherm­afbeelding  Om ..

Robert komt lachend binnen: “Ik durf het bijna niet te vragen, want de vorige keer ging het daarna helemaal los.” Hij doelt op het moment dat hij stom toevallig vroeg naar split-erwten. Ik zei dat ik alleen Dik Trom’s had, en daarna lag onze website plat. Maar dat bleek gelukkig toch niet aan ons gesprekje […]

De vraag en het antwoord: Ik mis jullie ook, maar loop wel tegen wat dingen aan….

Op woensdag nemen Sandra en ik graag even de tijd om de dingen van de week door te nemen. De vraag die vaak opkomt is: Wat kunnen wij nu nog meer doen om te zorgen dat meer mensen enthousiast worden over wat wij willen bereiken? Want dat we niet tevreden zijn met het huidige bereik […]

Podcast: Fruitbedrijf Bosschaart

Bosschaartpodcast

Keuken van Groningen ging op bezoek bij Fruitbedrijf Bosschaart én bij De Streekboer. In deze podcast-aflvering vertellen Cornelia en Gerrit over hun werkzaamheden gedurende het hele fruitteeltjaar. Snoeien, bestuiving, oogsten, smaken van appels en peren, vorstbesproeing, gewasbescherming, kersen, beurtjaar, poffert, perenrassen, op de markt staan, suzukivlieg, bloesem, fruitplukdagen: het zijn maar een paar van de […]

whatsapp knop